Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter hårda kritiken – kan nu lämna Chelsea

Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK / MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ADAM DAVY / STELLA PICTURES / PA
Foto: IMAGO/COLORSPORT/IBL / IMAGO/COLORSPORT/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Den ifrågasatte Kepa Arrizabalaga, 26, är petad av nyförvärvet Edouard Mendy.
Nu kan målvakten komma att lämna klubben. 

Enligt spanska Estadio Deportivo är målvakten aktuell för en flytt till Sevilla. 

Kepa Arrizabalaga värvades från Athletic Bilbao för 830 miljoner kronor och blev världens dyraste målvakt sommaren 2018. Succén har dock uteblivit och spanjoren har stått för flera matchavgörande misstag under sin tid i Chelsea. 

I somras kände sig Londonklubben tvungen att agera och värvade in den senegalesiske målvakten Edouard Mendy från Rennes. Chelseatränaren Frank Lampard har nu också bekräftat att han ser Mendy som klubbens förstemålvakt vilket förvärrar situationen för Kepa.

– För tillfället ja, han har visat sin kvalitet. Han har spelat väldigt bra och har två hållna nollor redan, svarade Lampard på frågan om Mendy är klubbens förstaval efter tisdagens Champions League-match.  

Missnöjd

Utöver Kepa finns även veteranen Willy Caballero i truppen som en solid back up och det har i veckan spekulerats i engelsk press om att Kepa degraderats till tredjevalet mellan stolparna. Dessutom registrerade nyligen den pensionerade klubbikonen Petr Cech i truppen som extramålvakt. 

Kepa ska enligt uppgifter vara missnöjd med sin nya situation och vilja lämna klubben för att få speltid det skriver bland annat spanska Estadio Deportivo.  

Enligt tidningen ska regerande Europa League-mästarna Sevilla - som var intresserade av Kepa redan i somras - åter vara intresserade av Kepa och vill plocka in honom på lån. Chelsea har tidigare öppnat för att låna ut målvakten.

Sevilla som så sent som i onsdags ställdes mot Chelsea i Champions League, då satt Kepa på bänken matchen slutade 0-0.