Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klubben bekräftar nu – Higuain klar för Chelsea

Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: HANNAH MCKAY / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter många turer är det nu klart. 

Maurizio Sarri kunde under eftermiddagens presskonferens bekräfta att Milan-anfallaren Gonzalo Higuain kommer att skriva på för klubben under onsdagen.

På kvällen blev övergången officiell.  

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Chelsea – direkt i Messenger 

Maurizio Sarris förhoppning är att Gonzalo Higuain ska få fart på Chelseas anfallsspel igen och börja göra mål för den nya klubben. 

– Jag hoppas att han kommer börja göra mål för oss... Jag vet att han har haft lite svårigheter nyligen men jag hoppas att vi kan hjälpa honom tillbaka till sin bästa form, säger Sarri enligt ESPN

Flög till London under onsdagen 

Chelseatränaren kommenterade även anfallarens humör. 

– Han vill vinna hela tiden, i varje situation. På fem år hände det bara två gånger att han förlorade sitt humör, säger han enligt ESPN. 

Gonzalo Higuain kommer inte kunna delta i morgondagens match mot Tottenham. 

Higuain flög till London under onsdagen för att genomgå en läkarundersökning och det ska handla om ett sexmånaders lån till Londonklubben som även har en möjlighet att göra affären permanent om han gör bra ifrån sig. 

På onsdagskvällen offentliggjorde Chelsea övergången på sin hemsida. 

https://twitter.com/ChelseaFC/status/1088173150930698241