Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blev historisk i Barça – nu på väg till England

UPPGIFT: Marcus McGuane anslöt till Arsenal redan som 6-åring och spenderade 12 år i klubben. I januari 2018 värvades han till FC Barcelona och i mars samma år fick han också debutera mot Espanyol i katalanska supercupen. När McGuane byttes in skrev han samtidigt historia genom att bli förste engelsman i klubben sedan Gary Lineker.

– Folk säger till mig att jag är den förste sedan Lineker. Det är en enorm prestation, men jag vill ta en plats i A-laget och kommer att göra allt för att nå dit, sa han till Daily Mail efter matchen. 

– Han har en fantastisk fysik, han är tvåfotad, hans touch är vass och han har bra speluppfattning. Han har allt vi letar efter för att bli en mittfältare i Barcelonas A-lag, men han måste jobba hårt, sa Barcelonas ungdomschef Jose Mari Bakero.

Sedan dess har det dock endast blivit spel i Barcelona B. Den här säsongen har 20-åringen varit utlånad till nederländska SC Telstar och nu verkar han vara på väg tillbaka till England. McGuane har rest i väg från den nederländska klubben för att diskutera med ett antal intresserade lag.

– Marcus har utvecklats extremt bra hos oss de senaste veckorna och det har skapat intresse för honom hos ett antal stora engelska klubbar. Vi har därför gett Marcus möjligheten att prata med dessa klubbar fram till måndag. Om det inte fungerar kommer han helt enkelt att återvända hit, säger Telstars tränare Andries Jonker till klubbens hemsida.

Marcus McGuane gjorde två inhopp i Europa League under sin sista säsong i Arsenal men har inte noterats för något framträdande i Premier League.

 

Ladda ner appen gratis här – få sportnyheter på bästa sätt! 

McGuane i SC TelstarFoto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / SIPAUSA TT NYHETSBYRÅN