Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet till United – efter miljardryktet

Jadon Sancho. Foto: DAVID HECKER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Sancho i spel. Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN

Jadon Sancho har slagit igenom med dunder och brak den här säsongen. 

Enligt uppgift jagas han av Manchester United. 

Men Dortmund kommer inte att sälja. 

Jadon Sancho lämnade Manchester City för att få speltid sommaren 2017. Den unga engelsmannen kände att han var redo för spel på elitnivå. 

Den här säsongen visade han sig vara det. Från sin ytterposition i Dortmund tog han först Tyskland - och sedan resten av Fotbolls-Europa - med storm när han nätade 12 gånger på 34 matcher. 

Så trots att han inte varit i Tyskland särskilt länge så jagas 19-åringen av flera andra klubbar. 

Trots miljardryktet - supertalangen inte till salu

I vår har Sancho kopplats ihop med Manchester United flera gånger. Ole Gunnar Solskjaer vill bygga om laget och fokus ska ligga på att få in utvecklingsbara, unga britter. Sancho passar perfekt in i den mallen och det har pratats om att en övergångssumma närmare en miljard kronor skulle få Dortmund att släppa Sancho till United. 

Men, så verkar det inte vara längre. 

I samband med att Bundesligasäsongen summerades så meddelade Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke att de inte tänker sälja Sancho. 

Oavsett. 

– Det är rimligt att anta att Sancho inte kommer att spela i Dortmund i tio år. Men vi är överens gällande vad som gäller nu. Sancho är inte till salu, han kommer att spela här nästa säsong. Garanterat, säger han enligt AS