Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De leder jakten på nya supertalangen

Jude Bellingham
Foto: DENNIS EWERT/RHR-FOTO VIA WWW.IMAGO-IM / IMAGO IMAGES/RHR-FOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Jürgen Klopp
Foto: GRAHAM WILSON/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK / GRAHAM WILSON/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC

Dortmunds Jude Bellingham har ögonen på sig. 

Enligt The Mirror vill Liverpool värva 18-åringen, som uppges kosta runt en miljard kronor. 

Borussia Dortmund har ett rykte om sig av att förgylla unga spelare och ge dem en skjuts i karriären. Den tyske storklubben har tidigare sålt spelare som Jadon Sancho och Ousmane Dembélé för stora summor. 

Nu kan Dortmund göra ytterligare en storförsäljning: 18 årige Jude Bellingham.  

Kostar en miljard kronor

Bellingham är given på Dortmunds mittfält och 18 åringen har spelat 22 matcher för Bundesligaklubben i år och dessutom etablerat sig i det Engelska landslaget. 

Det har lett till att större klubbar fått upp ögonen för honom. Enligt The Mirror vill Liverpool nu locka tillbaka Bellingham till de brittiska öarna. 

Men det kommer att kosta. 

Bellingham förlängde sitt kontrakt med Dortmund så sent som i somras och sitter på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2025 och för att släppa sitt stjärnskott uppges Dortmund kräva 90 miljoner pund, motsvarande en miljard kronor. Det vill säga mer än tre gånger så mycket som de dryga 26 miljoner pund klubben betalade för att köpa honom för från Birmingham sommaren 2020. 

En annan Dortmundspelare som är het på marknaden är Erling Haaland. Norrmannen uppvaktas av så väl Manchester City, Manchester United och Chelsea. Vidare uppger The Mirror att Liverpools tränare Jürgen Klopp vill utnyttja rivalernas fokus på Haaland för att i stället fokusera på Bellingham.