Theo Walcott. Foto: STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURESTheo Walcott. Foto: STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES
Theo Walcott. Foto: STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES
Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Bekräftar – de håller på att köpa Walcott

Publicerad

Nu är det nära.

Theo Walcott är på väg att lämna Arsenal.

Det är Evertons manager "Big" Sam Allardyce som bekräftar att klubben håller på att förhandla med Arsenal om ett köp av Theo Walcott.

Yttermittfältaren, som tillhört Arsenal sedan 2006, har svårt att få speltid i Londonklubben, och uppges vilja lämna för att få spela från start.

– Det vore en fantastisk värvning, säger Sam Allardyce enligt BBC.

– Om det går igenom så blir jag överlycklig. Det är inte klart men vi håller på att förhandla.

"Ett känsliga ämne"

Arsenal-tränaren Arsène Wenger vill behålla Walcott men öppnar för att sälja honom.

– Vi har en bra relation och jag vill inte att han ska bli frustrerad eller förlora chansen att få spela VM. Theo spelade VM 2006 i Tyskland, men sedan dess har han inte varit med. Det är så klart ett känsligt ämne, säger fransmannen.

Sam Allardyce är främst intresserad av Walcott som målskytt.

– Han har gjort 100 mål för Arsenal från flera olika positioner. Hans snabbhet är en dimension vi saknar, säger Allardyce.

Walcott har 18 månader kvar på sitt kontrakt med Arsenal.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag