Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Messi tvingas att möta presidenten om sin lön

UPPGIFTER: Efter att ha velat lämna Barça i somras blir Lionel Messi nu kvar på Camp Nou. Argentinaren kommer att spela ut sitt kontrat med Barcelona och fick nyligen också fortsatt förtroende som lagkapten. 

Nu ser dock Messi ut att behöva gå ner i lön. Spanska Cuatro skriver att Barcelona kommer jobba för en sänkning av spelarlönerna som en följd av coronaviruset. Klubbens president Josep Maria Bartomeu kommer att sätta sig ner och förhandla om lönesänkningen. Messi kommer då i egenskap av lagkapten vara den som för spelarnas talan mot klubben. 

Messi har efter sommarens en minst sagt frostig relation med Bartomeu och uppges vilja ha så lite som möjligt att göra med presidenten under sitt sista år i Barça. Mötet blir det första mötet ansikte mot ansikte mellan Messi och Bartomeu sedan han åter valdes till kapten.

Lönesänkning blir i sådana fall den andra i ordningen. Den första lönesänkningen gör så att Barça sparar 145 miljoner kronor i månaden. Barcelona redovisade en förlust på över en miljard kronor för säsongen 2019/20. 

HUGO HÖGLUND

Messi kan tvingas gå ner i lönFoto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN