Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan: ”Har spelat med smutsiga trick”

Foto: ENRIC FONTCUBERTA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

UPPGIFTER: Det har varit en kamp mellan giganterna Bayern München och Barcelona om Ajax ytterback Sergiño Dests signatur. 

Ytterbacken ska nu vara klar för Barcelona och väntas resa till Spanien under måndagen för att slutföra affären. Det ska ha fått FC Bayern att reagera kraftigt. Spanska Sport skriver att: ”FC Bayern känner sig svikna av Ajax”. Anledningen sägs vara att Ajax föredragit att sälja Dest till Barcelona och vägrat komma överens med de regerande tyska mästarna om en övergångsumma. 

Detta trots att spelaren och klubben var överens om ett kontrakt innan Barcelona ens var med i kampen. Ajax uppges ha nobbat två bud från Bayern varav det sista på runt 210 miljoner kronor. Barça sägs nu betala uppemot 260 miljoner kronor för Dest – ett bud som Bayern München varit villiga att slå om inte Ajax gjort upp med Barcelona i smyg. 

”Ajax har spelat med smutsiga trick för att få till en övergång till Barcelona”, skriver Sport. 

HUGO HÖGLUND

Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA