Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barça-köpet – som kan starta en jättekarusell

UPPGIFTER: Transferfönstret stänger på fredag.

Och vi har en riktigt stor byteskarusell som är på väg att snurra rejält här inom kort. Karusellen innehåller Sporting, Valencia, Barcelona, Juventus och Borussia Dortmund.

Så här ser läget ut:

Barcelona är på väg att vinna kampen om Sporting-mittfältaren Bruno Fernandes, som länge varit Uniteds drömvärvning. Men det Barça behöver just nu är en ersättare till skadade Luis Suarez.

Så Barça vill låna ut Bruno Fernandes till Valencia fram till sommaren och i stället få målkungen Rodrigo att gå åt andra hållet. Förhandlingarna har dock varit tuffa då Valencia vill att det ska ingå en köpkravsklausul till sommaren, vilket får Barça att tveka.

Borussia Dortmund sitter samtidigt och hoppas på att Barcelona och Valencia kommer överens. För de vill värva Emre Can från Juventus.

Innan det kan ske måste dock Dortmund göra plats i truppen för mittfältaren, skriver Kicker. Och det är Paco Alcacer som ska offras. Spanjoren är redan överens om det personliga avtalet inför en återkomst till Valencia. 

Men Paco Alcacer kommer inte kunna flytta till Valencia förrän Rodrigo är i Barcelona. Och för det krävs det ju att Bruno Fernandes först blir klar för Barça.

Snurrigt? Ja, verkligen...