Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krisen: Måste rensa – för 700 miljoner

Lautaro Martínez.Foto: MATTIA OZBOT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/UK SPORTS PICS LTD WWW.IMAGO-IMAGES.D
Antoine Griezmann kan vara på väg att lämna Barcelona.Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Lionel Messi är dock inte på väg bort.Foto: QUIQUE GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN

Barcelona drömmer om Inters Lautaro Martínez. 

Men enligt ESPN har klubben ekonomiska bekymmer och behöver sälja spelare för drygt 700 miljoner kronor för att få det att gå ihop. 

Och detta innan juni månad är över. 

FC Barcelonas jakt på Inters stjärnskott Lautaro Martínez har intensifierats. Nu skriver Goal att klubben är beredd att gå väldigt långt för att få ihop pengar till köpet. 

Antoine Griezmann, Ousmane Dembele och Philippe Coutinho är tre av de spelarna som Barça hoppas kunna bli av med för att frigöra kapital för att kunna köpa Martínez. Faktum är att i princip hela laget, minus Lionel Messi, Frenkie de Jong och Marc André Ter Stegen uppges vara till salu enligt tidningen. 

Problemet för Barça är dock att även om de lyckas sälja spelare nog för att bekosta Martínez så kanske det inte räcker. 

Larmet om Barcelonas ekonomi

ESPN rapporterar på måndagen att klubben befinner sig i en prekär ekonomisk situation. Enligt källor i klubben så behöver de sälja spelare för 70 miljoner euro, det vill säga strax över 700 miljoner kronor, för att få ekonomin i balans. 

Det ska finnas en genuin oro i klubben att detta inte ska gå i lås då, trots att de förhandlar med flera klubbar om ett antal spelare, inte kan sälja spelare för de summor som krävs då coronapandemin slår hårt mot flera klubbars ekonomi. 

De spelare Barcelona desperat sägs vilja bli av med är Arturo Vidal, Ivan Rakitic, Arthur Melo, Junior Firpo, Samuel Umtiti och Nelson Semedo. 

”Jag är övertygad - han stannar”

Angående Martinez uttalade sig Interlegendaren Iván Zamorano om Barças möjligheter att köpa loss Martinez under måndagen. 

– Jag är övertygad om att han kommer stanna, säger han enligt Goal.

Inters 22-åriga guldklimp mäktade med 15 poäng på 22 matcher den här säsongen och har en utköpsklausul på drygt 1,2 miljarder kronor som löper ut i mitten av juli - något som Barça vill hinna utnyttja.