Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Barcelona har tagit kontakt med PSG

Foto: FEDERICO PESTELLINI / IMAGO IMAGES / PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

För två år sedan blev Neymar tidernas dyraste fotbollsspelare när PSG betalade över två miljarder kronor för att få Barcelona att släppa honom. 

Nu uppger franska RMC att Barcelona vill värva tillbaka Neymar - och har tagit kontakt med PSG. 

Neymar var länge en viktig del i Barcelonas otroliga anfallstrio tillsammans med Luis Suarez och Lionel Messi. Men sommaren 2017 så började det tisslas och tasslas om att den brasilianska storstjärnan kunde vara på väg bort från Barcelona - och mycket riktigt, den 22 augusti presenterades han som ny spelare i PSG. 

Den franska storklubben betalade över två miljarder kronor för att få Neymar, vilket gjorde honom till den överlägset dyraste spelaren genom alla tider. 

Neymar sades göra bytet för att kliva ur Messis skugga och tävla om att vinna Ballon d'Or, medan PSG såg honom som den sista pusselbiten för att de skulle vinna Champions League. 

Uppgifter: Barcelona vill värva tillbaka Neymar

Inget av det där har infriats och nu börjar det tisslas och tasslas på nytt. Barcelona vann La Liga, men uttåget ur Champions League sågs inte med blida ögon att klubbens fans och det finns en kraftig önskan om att klubben ska förstärka inför nästa säsong. 

Enligt franska RMC har Barcelona nu hört av sig till PSG för att se om det finns en möjlighet att förhandla kring Neymar den här sommaren. 

PSG:s president Nasser Al-Khelaifi ska dock bestämt ha avvisat Barcelona och förkunnat att Neymar inte är till salu och trivs bra i Paris. 

Neymar är misstänkt för våldtäkt

Neymar är för närvarande misstänkt för våldtäkt. Under lördagskvällen rapporterade brasilianska medier att Neymar polisanmälts för en våldtäkt som skett i mitten av maj i Paris.

Kvinnan som anmält Neymar berättade i polisförhör att Neymar varit berusad, aggressiv och tvingat till sig samlag. Neymar och hans team har helt tillbakavisat anklagelserna och menar att kvinnan ägnar sig åt utpressning.

LÄS MER: Galna uppgifterna: Han återvänder i bytesaffär

LÄS MER: Sveriges grupp i EM-kvalet – och förutsättningarna

LÄS MER: Sveriges trupp i EM-kvalet mot Malta och Spanien