Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNFoto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
 Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNFoto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
 Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

Priset som har skrämt bort alla

Publicerad

Saman Ghoddos har jagats och jagas alltjämt av många utländska klubbar efter succén i Östersund.

Men han är kvar hos succélaget - och det finns en anledning till det.

Det är italienska calciomercato.it som skriver om Saman Ghoddos och att flera Serie A-klubbar, däribland Chievo, varit intresserade av 24-åringen.

Men ingen av dem har fått loss Ghoddos från Östersund.

Backar på grund av Ghoddos prislapp

Anledningen stavas priset.

Enligt sajten har Östersund vägrat tumma på priset. De kräver fem miljoner euro, runt 50 miljoner kronor, för den iranske landslagsmannen. Det har fått många klubbar att backa.

Prislappen får ses som ganska kaxig då bara två spelare i allsvenskans historia har gått för mer än 45 miljoner kronor: Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak. 

– När det gäller Ghoddos så kan vi börja prata vid 50 miljoner när det gäller en spelare av hans kaliber men det är inte säkert vi ska släppa han i alla fall, sa ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg till SVT inför den sista gruppspelsmatchen mot Hertha Berlin i Europa League.

Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

QPR är en av klubbarna som uppges ha försökt värva Saman Ghoddos och de ska ha varit redo att lägga ett bud i trakterna 20-25 miljoner kronor, alltså långt från den begärda prislappen.

Nu rapporterar dock West London Sport att Championship-klubben aldrig har varit intresserade av Ghoddos.

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag