Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Arsenal ute efter mittfältsstjärna

Danilo med lagkaptensbindeln i Porto.Foto: GLOBAL MEDIA GROUP / GLOBAL MEDIA GROUP/SIPA USA SIPA USA

UPPGIFTER: Arsenal kommer försöka värva Portos defensive mittfältare Danilo Pereira i sommar, enligt uppgifter till ESPN. Detta eftersom tränaren Mikael Arteta gärna vill ha en fysiskt stark spelare på mittfältet.

Arsenal har en begränsad budget under sommarens transferfönster på grund av coronaviruset men enligt uppgifterna är Porto beredda att sälja Danilo för en tredjedel av hans utköpsklausul. 

Klausulen ligger på 60 miljoner euro men Arsenal skulle alltså kunna få honom för 20 miljoner euro – drygt 200 miljoner svenska kronor.

ESPN skriver också att Arsenals plan är att träffa Danilos representanter när säsongen går mot sitt slut och det börjar stå klart om eller vilken europeisk cup laget spelar i nästa säsong.

Den 28-årige Danilo har spelat i Porto sedan han anslöt från Marítimo sommaren 2015. På meritlistan har han bland annat 37 landskamper och ett EM-guld med Portugal.