Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Övergången klar: ”Det är inte rätt”

Foto: IAN STEPHEN/PROSPORTS/REX / IAN STEPHEN/PROSPORTS/REX/IBL REX FEATURES

UPPGIFTER: Det var nog ingen som väntade sig att David Luiz och Arsenal i kombo skulle bli en av Deadline Days stora snackisar. Men så är fallet. 

BBC:s Arsenal-guru David Ornstein skriver att Arsenal har köpt Luiz för ungefär 90 miljoner kronor och att ett tvåårskontrakt inom kort kommer att skrivas på. 

Men Arsenal-ikonen Martin Keown tycker att hans forna klubb valt fel mittback.

”Om jag var i Arsenal och fick prata med Unai Emery, så skulle jag säga till min tränare att inte värva David Luiz. Genomför inte den här affären. Det här är inte rätt försvarare för dig. Riskerna är för höga”, skriver Keown i en krönika för Daily Mail.  

”När laget har bollen, så är Luiz en fantastisk passningsspelare, men han gör misstag när han spelar i en fyrbackslinje. Han tappar ofta markeringen och är den där typen av försvarare som satsar allt på ett kort – om han inte får bollen med sig i en tackling, grattis, då är du helt fri.”

Foto: IAN STEPHEN/PROSPORTS/REX / IAN STEPHEN/PROSPORTS/REX/IBL REX FEATURES