Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Arsenal planerar en rejäl backutrensning

UPPGIFTER: Arsenal har under flera år kritiserats för sitt försvar. Nu kan Londonklubben vara på väg att göra en rejäl utrensning på backsidan.

Enligt The Athetlic-journalisten David Ornstein så är tre av lagets mittbackar till salu i sommar: Rob Holding, Sokratis Papastathopoulos och Shkodran Mustafi, berättar Ornstein i sin podcast.

– Arsenal har en stor mängd mittbackar och kommer förmodligen göra sig av med flera i sommar, säger han.

Det är redan klart att jättelöftet William Saliba, 19, från Saint-Etienne kommer att ansluta till klubben efter säsongen. Arsenal har också lånat in Pablo Mari från Flamengo, och övergången förväntas bli permanent vid säsongsslutet.

Förhoppningar finns också på grekiske talangen Konstantinos Mavropanos, 22, som för närvarande spelare för Bundesligaklubben Nürnberg på lån. Det uppges vara anledningen till att Mikel Arteta känner sig manad att rensa på backsidan.

David Ornstein varnar däremot för att det kan bli svårt att sälja alla de önskade backarna i det rådande klimatet.

Sokratis och David Luiz.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY BILDBYRÅN