Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK-Ofori på väg att skriva för MLS-klubb

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

DUBAI. AIK gjorde klart med Tarik Elyounoussi i tisdags - och därmed är truppen i princip spikad. 

Klubben förde också förhandlingar med Ebenezer Ofori men i och med värvningen av den norske landslagsmannen blir det inget med den tidigare AIK-mittfältaren. 

Enligt Ghanasoccer.net går Ofori på lån i ett år till MLS-klubben New York City FC. 

Norske landslagsmannen Tarik Elyounoussi, 29, värvades till AIK i tisdags. Mittfältaren bröt sitt kontrakt med Olympiakos och skrev på för "Gnaget" som bosman. 

Och efter att AIK värvat in målvakten Budimir Janosevic, försvarsspelarna Joel Ekstrand och Robert Lundström, anfallaren Stefan Silva och mittfältaren Enoch Kofi Adu ser nu klubben ut att ha spikat truppen inför säsongen. 

Ebenezer Ofori, som numera håller till i Stuttgart i den tyska andraligan, ser nu i stället ut gå till amerikanska MLS på ån

Kan följa allsvenska profiler till MLS

Enligt Ghanasoccer.net finns långt gånga förhandlingar med New York City FC i MLS, där förhandlingarna ska vara inne i ett slutskede. Det handlar om ett lån på ett år enligt sajten. 

Om Ofori blir klar blir han en av många tidigare allsvenska profiler som går till den amerikanska ligan. 

Tidigare i år har vi sett Jo Inge Berget och Anton Tinnerholm skriva på för New York City FC och Magnus Wolf Eikrem skriva på för Seattle Sounders. 

Mikael Stahre och Eriksson i San José

Dessutom är Mikael Stahre ny tränare för San José Earthquakes där han har allsvenskans skyttekung Magnus Eriksson i laget. Anfallaren värvades från Djurgården för omkring 15 miljoner kronor. 

Dessutom spelar förre BP-försvararen Joel Qwiberg i laget. 

Det amerikanska transferfönstret har öppet ett par månader till så Oforis övergång behöver inte bli klar inom de närmaste timmarna då transferfönstren i de större ligorna stänger.