Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

17-åringens val: Ratar United och Chelsea

UPPGIFTER: Redan i mars kom uppgifter om att Birminghams supertalang Jude Bellingham hade bestämt sig för en flytt till Borussia Dortmund

Nu ska övergången vara klar.

Tyska Bild rapporterar att den nyblivne 17-åringen går i Jadon Sanchos fotstår och väljer bort spel i Premier League för att utvecklas i den hyllade, tyska talangfabriken.

Både Manchester United och Chelsea har varit ute efter den skicklige, centrale mittfältaren, men i stället har han skrivit på ett femårskontrakt med Borussia Dortmund.

Enligt italienske silly-nestorn Fabrizio Romano gillar Jude Bellingham klubbens projekt och ser chansen att bli en startspelare direkt.

Jude Bellingham har varit ordinarie i Birmingham i The Championship och noterats för fyra mål.

Tidigare har det snackats om ett nytt klubbrekord för Borussia Dortmund. 370 miljoner kronor, men coronautbrottet sänkte priset rejält och övergångssumman väntas nu landa på runt 240 miljoner.

 

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1278872621875150849?s=20https://twitter.com/cfbayern/status/1278792680504516610?s=20