Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans övergång till PSG startar ny cirkus

PARIS. Zlatans förväntade övergång till Paris Saint-Germain har satt i gång en stor transfercirkus i fotbolls-Europa.

Andra storklubbar som Milan, Manchester City och Arsenal måste se sig om efter nya spelare.

– Det blir som en dominoeffekt när så här stora stjärnor byter klubb, säger agenten Patrick Mörk.

I dag sägs affären mellan Paris Saint-Germain och Milan bli klar, och Zlatan Ibrahimovic byta italienska Serie A mot franska Ligue 1. När den svenska storstjärnan själv solar och badar med familjen i Formentera har hans övergång satt i gång flertalet andra potentiella storaffärer.

Milan tvingas ersätta storstjärnan med en ny anfallare, något som kan få konsekvenser för flertalet andra stora klubbar. Enligt uppgifter finns flertalet agenter i Milano under måndagen för att diskutera med Milans klubbledning. Namn som Edin Dzeko och Carlos Tevez förekommer oftast i diskussionerna.

– Storklubbarna måste ersätta sina bästa spelare för att hålla sig kvar i toppen, så enkelt är det. De flesta är väldigt väl förberedda på sådana situationer, och de riktigt stora har haft mycket bra koll på ersättare under flera. Oftast redan innan de visste att spelaren troligtvis skulle flytta, säger Patrick Mörk.

Den ekonomiska krisen i Europa har slagit hårt mot stora klubbar som Milan. Samtidigt blir det allt vanligare att rika finansiärer köper hela klubbar, där de sedan pumpar in pengar för att köpa stora stjärnor.

– Kartan håller på att ritas om kan man säga. Just nu går det inte ens att läsa tabellen från den ryska ligan i svenska tidningar. Om några år kommer vi att ha stormötet mellan Zenit och S:t Petersburg på bästa sändningstid på tv, det är jag övertygad om, säger Patrick Mörk.

Zlatan Ibrahimovic väntas landa i Paris någon gång under dagen i dag, efter att ha spenderat helgen i Filippo Inzaghis lyxvilla. De pengar som Milan då får från transfern gör att de kan ge sig ut på marknaden efter nya spelare, och där uppges brassen Kaká ligga högt på önskelistan. Det i sin tur skulle ge Real Madrid både utrymme i truppen och pengar till att köpa Luka Modric från Tottenham.

– Det blir som en dominoeffekt när så här stora stjärnor byter klubb. Det sätter i gång ett maktspel mellan spelare, agenter och klubbledningar. Det blir mycket diskussioner och förhandlingar, säger Patrick Mörk.