Zlatans ord sprids nu – skapar spekulation

Malmö FF borde vara tacksamma, säger Zlatan Ibrahimovic i en intervju med DPlay i samband med en träning med Hammarby.
Zlatan Ibrahimovic under intervjun.
Foto: D Play
Zlatan har senaste tiden tränat med Hammarby.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic uttalade sig i går om framtiden.

Och hans ord har spridit sig till Italien.

”Zlatans uttalande liknar mycket ett meddelande till klubben”, skriver La Gazzetta dello Sport.

Efter att ha spelat internmatch med Hammarby gav Zlatan en intervju med Dplay. En intervju där han uttalade sig om framtiden.

– Jag har kontrakt med Milan. Vi får se hur det avslutas där, om det avslutas, vi har inget officiellt. Jag vill spela fotboll så länge jag kan men vi får se vad som händer. Jag vill bidra, inte spela för det jag gjort eller vem jag är, sa han bland annat.

Ord som nu uppmärksammas i Italien, där Zlatan Ibrahimovic pryder La Gazzetta dello Sports förstasida. Tidningen har även översatt orden på t-shirten som Zlatan spelade i, Kenta Gustafssons klassiska rader ”Just i dag är jag är stark”, till italienska.

https://twitter.com/Gazzetta_it/status/1253896515661238273

”Zlatans ord kan vara en ledtråd”

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Milan går ut 30 juni och det är främst uttalandet ”vi får se hur det avslutas där, om det avslutas” som analyseras.

”Zlatans ord kan vara en signal. En ledtråd”, skriver La Gazzetta dello Sport.

”Zlatans uttalande i går liknar mycket ett meddelande till klubben: Jag är redo att prata – är ni?”

Tidningen skriver att Milan vill hålla frågan borta från offentligheten men att Zlatan och nuvarande sportchefen Paolo Maldini pratar regelbundet. När Ibrahimovic sedan återvänder till Italien kommer diskussionen om framtiden att tas direkt med Milans vd Ivan Gazidis. ”Bakom kulisserna pågår arbete”, slår La Gazzetta dello Sport fast och pekar även ut spel i Hammarby som ett alternativ för 38-åringen.

Ett alternativ som Zlatan själv inte heller uteslöt under intervjun i Dplay.

– Jag har alltid sagt att jag inte kommer spela i allsvenskan, men jag har sagt andra saker också. Vi får se vad som händer, sa han.

Zlatan Ibrahimovic gjorde mål i internmatchen på fredagen. ”Titta, Milan, vad stark jag är”, skriver Gazzetta dello Sport på sin förstasida. Bilder från DPlay.