Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans ord i TV4 väcker reaktioner

Zlatan Ibrahimovic gjorde comeback för MilanFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Zlatan intervjuas av SVT och TV4Foto: TV4

Zlatan Ibrahimovic ville egentligen aldrig gå till MLS. 

Det menar LA Times reporter Kevin Baxter, baserat på ett uttalande från svensken efter återkomsten till Milan. 

– Jag tror aldrig att han gillade eller respekterade MLS, säger Baxter. 

Efter den uppmärksammade tiden i FC Barcelona återvände Zlatan Ibrahimovic till Serie A 2010. Då hette klubben Milan, och trots att det bara blev två säsonger på San Siro gjorde tiden avtryck i både Zlatan och klubbens supportrar. 

Nu är den svenske stjärnan tillbaka i Milan, efter att ha lämnat den amerikanska klubben LA Galaxy i slutet av förra året. 

Tiden i MLS präglades dels av stor succé för Ibrahimovics del, som gjorde 52 mål på 56 matcher, men mot slutet av hans tid i ligan kröp en allt större frustration fram. Ibrahimovic kallade systemet, med en grundserie följt av slutspel, för ”skit” och menade – dock något skämtsamt – att han framstod som en ”Ferrari bland Fiats” jämfört med de andra spelarna. 

”Jag kommer sluta på topp”

Efter att ha gjort sina första minuter på planen sedan återkomsten till Milan intervjuades han av SVT och TV4 i den mixade zonen på San Siro. Milan befinner sig i kris i Serie A med ett stort avstånd upp till Europaplatserna, men Zlatan lovade i intervjun att laget ”ska vända på allt det där”. 

– Jag sa till er, jag kommer sluta på topp. Och även om jag åkte till Amerika... Jag tackar inte nej till den här utmaningen. Jag vet inte hur många som hade vågat ge sig in i detta, sa Zlatan till TV4. 

Reaktioner på Zlatans ord i TV4

Kevin Baxter, reporter på Los Angeles Times som bevakade Ibrahimovic på nära håll under hans tid i USA, har tagit del av intervjun – och reagerar på orden om ”Amerika”.  

Baxter tolkar det som att den 38-årige svensken inte var helt nöjd med vändan till Kalifornien, och såg det som nödvändigt att avsluta karriären på ett annat sätt. 

– Jag tror att han hela tiden ville återvända till Milan. Jag tror aldrig att han gillade eller respekterade MLS. Han gillade inte domarna och tyckte att nivån på spelet var ojämn och inte speciellt hög, säger Baxter. 

Våren 2017 drabbades Zlatan, då i Manchester United, av en svår knäskada under en Europa League-match. Svensken kunde göra comeback sju månader senare, men skadan hämmade honom under en tid framöver. 

– Zlatan gick till MLS bara för att bevisa att han var tillbaka från sin knäskada, säger Kevin Baxter. 

Zlatan-statyn förlorade fötterna:

Zlatan-statyn flyttas efter vandaliseringen.