Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans nya vrålåk för en jättesumma

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Alla fyrhjuliga lyxfordon i Zlatan Ibrahimovic garage har fått sällskap av ett tvåhjuligt. 

På tisdagen visade Zlatan upp när han tog en tur på sin Harley-Davidson Fatboy.

Värd upp emot en halv miljon kronor. 

I kultfilmen ”Blådårar 2” avslöjade en ung Zlatan Ibrahimovic att han drömde om en lila Lamborghini (med texten ”TOYS” på registreringsskylten). 

Så intresset för lyxbilar har funnits där länge och under sin karriär har Zlatan samlat på sig ett antal exklusiva vrålåk. 

När han fyllde 38 år förra hösten la ha ut en bild på sin födelsedagspresent till sig själv, en Ferrari Monza SP2. Värd närmare tolv miljoner kronor. 

Zlatans nya vrålåk är värd en halv miljon kronor

Nu har alla lyxfordon med fyra hjul fått sällskap i garaget av ett med två hjul. En Harley-Davidson Fatboy av nyare modell. 

När hela fotbollsvärlden spekulerade i om Zlatans hälsena var av eller inte publicerade Zlatan såväl en bild som två stories på Instagram från när han och klubbkamraten i Milan, Hakan Çalhanoğlu, var ute och körde på vägarna i Milano. 

Zlatan ute och kör på Milanos vägar.
Foto: Instagram
Motorcyckeln är av modellen Harley-Davidson Fatboy.
Foto: Instagram
Zlatan på sin hoj.
Foto: Instagram

Hans Angermund, som jobbar på Harley-Davidson-butiken i Skärholmen södra Stockholm säger att Zlatans Fatboy är årsmodell 2018 – 2020 och är personifierad, det vill säga ”med en hel del customfix”

Bland annat har den ett annat styre, sadel och fälgar än basmodellen. Angermund uppskattar att en personligt fixad Harley-Davidson Fatboy som Zlatan har kostar mellan 400 000 och 500 000 kronor. 

Motorcykeln är känd från Terminator 2

Känns det som att du känner igen modellen? Det är inte konstigt. I kultfilmen Terminator 2: Judgment Day är det en Harley-Davidson Fat Boy som Arnold Schwarzenegger kör i den ikoniska scenen där han räddar John Connor (spelad av Edward Furlong). 

Zlatans modell har fått genomgående goda vitsord. Livsstilssajten Man of Many kallar den för ”underbart rolig att köra” och ”väldigt bekväm”. Sajten Ultimate Motorcycling skriver: ”Den kör fort och den ser grym ut medan den gör det”. 

Jan Erik Berggren, bilexpert på Teknikens värld, är dock inte lika imponerad. 

– Vet du inget om Harley-Davidson men har pengar köper du en sån. Alla Harley-Davidsonmodeller är snygga att se på men kassa att köra, säger han. 

– Med en så stor och tydlig personlighet på planen tror man att han kör något mer äkta.

Som vadå menar du? 

– En äldre hoj, en klassiker. Eller en italiensk sporthoj. Men det där är ju tycke och smak förstås. 


https://www.instagram.com/p/CApWQv0n3kR/