Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans nya utspel – åtta år efter bråket

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Vad fan glor du på?”.

Orden från Zlatan Ibrahimovic får stor spridning på sociala medier.

Men är knappast nya.

För åtta år sen skapade svensken rubriker i Italien efter bråket i direktsänd tv.

Zlatan Ibrahimovic, 38, har fått en fin start på sin återkomst i Milan. 

Anfallsstjärnan klev förvisso av gårdagens 3-2-match mot Udinese mållös, men svensken har förutom sitt mål mot Cagliari på kort tid bidragit med en hel del andra saker till den sovande jätteklubben.

Lagkamraten Hakan Calhanoglu förklarar.

– Vi behövde en ledare som han. Han är i grym form och har bevisligen tränat på bra under sitt uppehåll. Trots att han är 38 år gammal är alla motståndare rädda för honom, säger han till Bild.

– Milan känns levande igen nu när Zlatan är tillbaka och hans blotta närvaro gör klubben mer spännande. Sen han kom har vårt självförtroende blivit bättre.

Zlatans utspel: ”Vad fan glor du på?”

Dagen efter segern på San Siro lade Zlatan Ibrahimovic ut bild på sig själv på Twitter.

Bildtexten? ”Cazzo guardi”, som ungefär betyder ”Vad fan glor du på”, på svenska.

Någon kontext framgår inte i superstjärnans inlägg, men det är inte första gången han slänger sig med just de orden. För snart åtta år sen skapade Ibrahimovic rubriker i Italien efter Milans 2-0-seger mot Lecce.

Ibrahimovic hade klivit av planen som segrare, målskytt och framspelare, men mitt under den efterföljande tv-intervjun med italienska Mediaset ilsknade han till. Plötsligt vände sig anfallaren mot en person utanför bild och utbrast ”Vad fan glor du på?”.

Personen som Zlatan var förbannad på var Sky-reportern Vera Spadini, som enligt La Gazzetta dello Sport tidigare ska ha ställt en fråga kring en påstådd spricka mellan Zlatan och Massimiliano Allegri.

– Arg på vem? Vem har sagt att jag varit arg på honom?, ska han ha sagt efter att kamerorna släckts.

Efteråt gick Milan ut på sin hemsida och förklarade att bråket mellan Ibrahimovic och Sky-reportern var utrett.

”För några minuter sen hade Zlatan ibrahimovic ett telefonsamtal med journalisten på Sky, Vera Spadini, där de gick igenom missförstånden som varit”, skrev klubben.

https://twitter.com/Ibra_official/status/1219262794652114944