Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans nya lagkamrat talar ut om storbråket

Zlatan Ibrahimovic på presskonferensen när han presenterades av Milan i början av januari.
Foto: REUTERS
Foto: FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK / FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Simon Kjaer när han presenterades för Milan.Foto: CLAUDIO FURLAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic och Simon Kjaer hamnade i ett uppmärksammat bråk 2016. 

Nu är den danske backen klar för Milan. 

– Jag har inga problem med honom, säger Kjaer enligt Milan News. 

Det var under en Europa League-match mellan Manchester United och Fenerbahce hösten 2016 som Zlatan Ibrahimovic hamnade i bråk med den danske landslagsmannen Simon Kjaer. 

Spelarna sökte upp varandra efter en löpduell. Ibrahimovic var vansinnig och tog ett fast tag om Kjaers haka, varpå domaren fick gå emellan. 

– Han var inte glad, men det är också så som jag känner honom som fotbollsspelare. Han är typen som är arrogant och skjuter fram bröstet. Det är hans sätt att spela. Mitt sätt att spela är självklart att ligga tätt på honom för att han är en duktig spelare, sa Kjaer till Kanal 9 efter matchen. 

Nu är de båda spelarna lagkamrater. Kort efter Zlatan Ibrahimovics återkomst till AC Milan stod det klart att klubben även plockat in Simon Kjaer. 

Simon Kjaer om Zlatan: ”Inga problem”

Dansken startade i onsdagens cupmöte med Spal, där Ibrahimovic var bänkad, men presenterades officiellt på en presskonferens under torsdagen. Där fick han en fråga om relationen till Zlatan, skriver Milan news

– Jag har mött honom ofta i min karriär, och vi har haft våra krig på planen. Men jag har inga problem med honom. Vi har samma mål, och det är att hjälpa Milan komma så högt upp som möjligt. Hans karriär talar för sig själv, det är ett nöje för alla att han är här, säger Kjaer. 

Nyförvärvet Asmir Begovic satt bredvid Kjaer på podiet under torsdagen, och fick även han chansen att uttala sig om den svenske 38-åringen. 

– Zlatan är en ledare och en vinnare. Han förväntar sig det bästa från sig själv och från alla andra, så det är viktigt att ha honom här. Det är en ära att få vara en del av en klubb med så mycket historia, säger Begovic.  

Zlatan-statyn vandaliserad igen – forslas bort

Flyttas efter vandaliseringen.