Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans kamp mot klockan för att spela sista matchen

Foto: MATTEO BAZZI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic går en kamp mot klockan för att kunna spela i säsongsavslutningen och möta supportarna.

Eventuellt för sista gången.

”Ett bevis på hur mycket han bryr sig”, skriver Corriere della Sera.

Den 41-årige anfallaren tog sig tillbaka efter 14 månaders skadefrånvaro och blev Serie A:s äldste målskytt genom tiderna.

Sen blev han skadad igen.

Nu skriver Corriere della Sera att Zlatan Ibrahimovic kämpar för att komma tillbaka till fotbollsplanen. Enligt tidningen tränar han dubbla pass och får extra behandlingar för att kunna uppfylla sin önskan.

Målbilden? Att spela i Milans avslutande ligamatch mot Hellas Verona den fjärde juni.

”Det är en kapplöpning mot tiden. Det kommer inte bli enkelt, men matchen på San Siro är den han siktar på. Möjligheten finns, men den är inte stor”.

Zlatan kan ta farväl

Enligt tidningen är det inte enbart fotbollen i sig som lockar.

”Hans mål är att få hälsa på sina supportrar i den sista ligamatchen. Även om det bara blir spel i några minuter. Det kan vara hans farväl till Milan. Det faktum att han gör allt och mer därtill (i det tysta) är ett bevis på hur mycket han bryr sig”.

Tidigare har det rapporterats om att Milan ska vara villigt att skriva ett nytt ettårskontrakt med anfallsikonen, som i fjol ledde klubben till sin första ligatitel på elva år.

Det har också spekulerats i en potentiell flytt till grannklubben Monza, som styrs av de tidigare Milanpamparna Silvio Berlusconi och Adriano Galliani.

Zlatan Ibrahimovic har tidigare varit öppen med att tanken på ett liv utanför fotbollsplanen skrämmer honom.

– Första dagen efter att du har slutat spela kommer du vakna upp och tänka: ”Vad fan ska jag göra nu?”.

– Och det... skrämmer mig. Efter karriären vill jag bara försvinna. Jag har levt i den här världen under så lång tid och jag vet vad jag har genomgått fysiskt och psykiskt. Jag vill bara försvinna och njuta av livet.