Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans glädjebesked: ”Karantänen avslutad”

Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.

Zlatan Ibrahimovic är frisförklarad från covid-19.

Det bekräftar svensken själv. 

”Karantänen avslutad”, skriver 39-åringen på Twitter. 

Det var för drygt två veckor sedan som Zlatan Ibrahimovic testades positivt för coronaviruset. 

Sedan dess har svensken suttit isolerad hemma. 

Så sent som under torsdagen rapporterade italienska Sky att ”Ibra” på nytt hade testats positivt. 

Men nu kommer ett glädjebesked. 

Zlatan Ibrahimovic skriver själv på Twitter att han är frisförklarad från covid-19.  

”Du återhämtade dig. Hälsomyndigheten har fått vet det. Karantänen avslutad – du kan gå ut”, skriver Milan-anfallaren och använder hashtaggen #fuckcovid19. 

Tillgänglig inför derbyt

Den svenske stjärnanfallaren har missat de fyra senaste matcherna med Milan. Det handlar om möten med norska Bodö-Glimt i Europa League, Crotone i Serie A, Rio Ave i Europa League och Spezia i Serie A. 

Nu är det som bekant landslagsuppehåll och derbyt mot stadsrivalen Inter har legat i riskzonen, men nu finns anfallaren tillgänglig för matchen som spelas den 17 oktober. 

”AC Milan meddelar att Zlatan Ibrahimovic har testats negativt två gånger. Stadens hälsomyndighet meddelar därmed att karantänen är över”, skriver storklubben i ett pressmeddelande.  

Förlängde sent

Milan har inlett den här säsongen strålande med tre raka segrar och toppar tabellen tillsammans med målglada Atalanta. Zlatan Ibrahimovic har stått för totalt tre mål på två tävlingsmatcher hittills. Han öppnade målkontot hemma mot Bologna med dubbla fullträffar.

Det var länge osäkert om Zlatan Ibrahimovic skulle fortsätta med Milan. Beskedet dröjde men till slut valde 39-åringen att skriva på ett ettårskontrakt med storklubben. 

https://twitter.com/Ibra_official/status/1314586900087410699