Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Zlatan vet precis vad han ska göra”

”Det jag gjort tidigare hjälper mig inte nu”, sa Zlatan Ibrahimovic när han presenterades i Milan.
Zlatan IbrahimovicFoto: DANIELE BUFFA / BILDBYRÅN
Stefano Pioli Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

MILANO. Milans prestationer har förbättrats märkbart efter nyår.

En av nyckelfaktorerna till det stavas Zlatan Ibrahimovic, och nu hyllar lagets tränare Stefano Pioli svenskens sätt att ta sig an sin uppgift i laget. 

– Han är en av världens bästa spelare. Han vet precis vad han ska göra, säger han.

Milan har vunnit tre raka matcher, två i ligan och en i cupen. På fredagskvällen reser de till Brescia för att ta sig an ligans nästjumbo där de förväntas ta tre nya poäng. 

Att de spelar på bortaplan kan vara till storlagets fördel. Milan har totalt endast vunnit åtta ligamatcher i år, och fem av de segrarna har kommit just på bortaplan. 

– Vi måste fortsätta så och alltid tro på att vi ska vinna. Vi är nöjda med segrarna vi fått de senaste veckorna, men vi behöver mer, säger Pioli. 

Många spelare i laget har pekat ut Zlatan Ibrahimovics ankomst som en av nyckelfaktorerna till den uppryckning man sett från Milan efter nyår, och Pioli hyllar nu svenskens sätt att ta sig an uppgiften att spela i Milan igen.

– Han gör väldigt bra ifrån sig och hans lagkamrater har tagit chansen att få spela med honom och lära sig av honom på ett bra sätt.

Är du förvånad över hur snabbt han lyckats påverka laget?

– Nej, inte alls. Vi pratar om en stor vinnare. Han har varit och är fortfarande en av världens bästa spelare. Han är väldigt intelligent och han kom in i laget på ett diskret sätt, säger Pioli.

Sedan ändrar han sig snabbt.

– Eller diskret kanske jag inte ska säga, för hans personlighet är stark, men på ett lämpligt sätt, och han vet precis vad han ska göra. 

Balotelli får inte möta Milan

En annan stark personlighet är Mario Balotelli. Den före detta Milanspelaren fick rött kort i senaste matchen för sitt Brescia och är därför avstängd mot sin gamla klubb.

– De tappar en del individuell kvalitet när han inte spelar, men de kommer garanterat hitta sätt att prestera mot oss. De kommer att vara kompakta och vi måste vara aggressiva i vårt anfallsspel, säger Milans tränare Stefano Pioli på torsdagens presskonferens.

Milan gav honom glädjen tillbaka

Så här såg det ut när Zlatan presenterades i Milan i början av månaden. På presskonferensen förklarade han varför det blev Milan.