Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Zlatan vet om att han inte har mer”

Foto: REMOTEPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK / REMOTEPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: FABIO MURRU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det råder Zlatan-feber i Italien.

Dagen efter första målet sedan återkomsten hyllas svensken i tidningarna och får högst betyg av alla spelare i Milan.

Även Robin Olsen kammar hem fina omdömen. 

 

Ladda ner appen gratis här – få sportnyheter på bästa sätt! 

Zlatan Ibrahimovic, 38, har varvat upp.

Efter smygstarten förra helgen mot Sampdoria, där svensken fick hoppa in, var det på lördagen dags för ”riktiga debuten”. Och det blev succé direkt.

Milan fick en drömstart på andra halvleken då Ibrahimovics anfallskollega Leao tog ner en lyftning och avslutade med högern. Bollen tog på en hemmaförsvarare och gick i en båge över en chanslös Robin Olsen i Cagliari-målet.

I den 64:e minuten var det svenskens tur.

”Ibra” mötte bollen i straffområdet och placerade in 2-0-målet med vänsterfoten. Precis invid Olsens vänstra stolpe.

Fick ett mål bortdömt för offside

Med tio minuter kvar att spela trodde Ibrahimovic att han nickat in sitt andra mål för eftermiddagen. Det trodde även lagkamraterna som flockades runt svensken för att fira. Men målet dömdes bort på grund av offside.

På söndagen har Italiens största sporttidning, La Gazzetta dello Sport, svensken på förstasidan med rubriken ”IBRACADABRA”.

Ibrahimovic får också sju i betyg, högst av samtliga spelare på planen.

”Fem matcher på bortaplan mot Cagliari – fem mål. Det vackraste i går var det som dömdes bort. Han avslutar på en touch för han vet om att han inte har mer. Men det räcker gott och väl, se bara på 2-0-målet”, skriver tidningen.

”MILAN VIBRERAR!”, är rubriken på förstasidan i Tuttosport. Tidningen skriver att Zlatan återlanserar Milan och att svenskens mål och spel la grunden till segern.

Även Corriere dello Sport, som delar ut 7,5 i betyg, har svensken på förstasidan: ”Zlatans vrål ger Milan poäng”, skriver de och fortsätter med att hylla samarbetet i Milans nya anfallspar.

Robin Olsen bäst i Cagliari

Svenske landslagsmålvakten Robin Olsen, som var chanslös på båda målen, får också fina betyg. I ”Gazzettan” var hans 6,5 bäst i hemmalaget.

”Svenskt derby mot Zlatan. Räddade ett mål i första halvlek med fingertopparna (och med hjälp av stolpen) men Zlatan fick revansch. Fortsätter att vara den i Cagliari som gör minst misstag”, lyder motiveringen.

Milan vann med 2-0 och målet var som bekant Ibrahimovic första i Milan sen återkomsten. 

Det var också hans första för decenniet.

Något som innebär att den evigt unge målmaskinen nu har gjort mål (i en högstaliga) fyra årtionden i rad. Ibrahimovic gjorde sitt första allsvenska mål för Malmö FF den 30 oktober 1999 mot Västra Frölunda.