Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan utbytt när Milan vann: ”Inte helt bra”

Foto: C More
Foto: C More

Milan vann en intensiv kamp mot Roma och närmar sig Inter i toppen. 

Men inte helt smärtfritt. 

Zlatan Ibrahimovic byttes nämligen ut med en känning i ljumsken.

– Vi får se vad morgondagens tester visar, säger tränaren Stefano Pioli.

Zlatan Ibrahimovic och Milan inledde starkt borta mot Roma efter att ha kommit från en derbyförlust mot Inter. Milan hade en barrikad av målchanser de första tio minuterna och Zlatan var nära att göra mål vid ett flertal tillfällen. 

– Han har sprungit mer de första tio minuterna än vad han har gjort de senaste tre matcherna, säger experten Matias Concha i C More.

En bit in i andra halvleken började dock svensken att dra ner på tempot. Han stod och stretcha ljumsken på planen och såg ut att ha någon känning. 

– Det ser inte helt bra ut, säger Concha.

Milan gav dock inte upp hoppet om ett ledningsmål och efter en VAR-granskning, precis innan halvlekspausen, dömde domaren straff till Milan. Zlatan är inte längre straffskytt efter hans dåliga straffacit i år. I stället stegade lagkamraten Franck Kessie upp och placerade säkert in ledningmålet.

Roma kom ut pigga i den andra halvleken och kvitterade tidigt via ett snyggt skruvat skott i bortre burgaveln av Jordan Veretout.

Zlatan byttes ut skadad

Strax efter Romas mål kom Milans mardrömsbesked. Zlatan byttes ut och sågs lägga is på ljumsken vid avbytarbänken. 

– Han går ut med vad som ser ut att vara en trött ljumske, säger Mathias Concha i C More.

De rödsvarta skulle ändå vinna matchen. Ante Rebic fick till ett hårt skott precis intill stolproten och fastslog segern.

Milan vann med 2-1 och ligger nu fyra poäng bakom serieledande Inter.

Efter matchen säger Milans tränare Stefano Pilo att det troligtvis rör sig om muskeltrötthet snarare än skador vad det gäller Zlatan – och Hakan Calhanoglu och Ante Rebic som också byttes ut med känningar. 

– Vi får se vad morgondagens test visar. Det är ett avgörande ögonblick för vår säsong och vi hoppas att det inte är allvarligt, vi behöver dem tillgängliga.