Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatan: ”Trump måste kompensera mig då”

Foto: LUCA ZENNARO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: BEN GRAY / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trumps utnämning till president tvingade Zlatan Ibrahimovic till en dålig affär.

Det hävdar fotbollsstjärnan i sin nya bok Adrenalina.

”Förr eller senare måste Trump kompensera mig för de pengarna”, skriver han i boken enligt Dagens Nyheter.

Zlatan Ibrahimovic släpper sin bok Adrenalina tillsammans med italienska journalisten Luigi Garlando i nästa vecka på svenska. Men redan nu finns den tillgänglig på italienska.

I boken berättar den svenska anfallsstjärnan om nya sidor av sin karriär – på och utanför planen – som tidigare har varit okända.

Bland annat berättar han att han förlängde sitt kontrakt med Milan utan att berätta det för sin partner Helena Seger.

”Jag vet, jag var egoistisk, jag tänkte bara på min rädsla för att sluta. Jag sköt fram avskedsögonblicket som skrämmer mig allt mer”, skriver han, enligt Dagens Nyheter.

”En blockering som jag måste komma över”

Anfallsstjärnan har för ovanlighetens skull missat straffar sedan sin återkomst till Milan. I januari missade han mot Bologna och stod sedan åt sidan för Franck Kessié, som gjorde mål.

I boken berättar anfallsstjärnan nu att han inte tänker slå fler straffar förrän han har fått sitt självförtroende tillbaka.

”Vid det här laget är inte straffarna en kamp med målvakten utan med mig själv. Det är en blockering som jag måste komma över och det måste hända på match”, skriver han.

”Jag förlorade halva min investering”

Ibrahimovic berättar också om en mindre lyckad fastighetsinvestering som han skyller på Donald Trump. 

År 2008 förvärvade anfallsstjärnan en fastighet i anläggningen ”Trump Soho” i New York. När affärsmannen valdes till ny president i USA så påbörjades demonstrationer utanför och många valde att flytta.

Då agerade även den svenska anfallsstjärnan.

”Jag fick sälja min lägenhet för ingen ville hyra den mer. Jag förlorade halva min investering. Förr eller senare måste Trump kompensera mig för de pengarna”, skriver han i boken enligt DN.

Vid köptillfället rapporterade New York Observer att svensken hade köpt en tvåa på 73 kvadratmeter i den 48 våningar höga skyskrapan, som framför allt består av lägenhetshotell.

Zlatan om 40-årsfirandet