Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan tillbaka i Milano – undersöks av läkare

Zlatan Ibrahimovic klev av Milans träning den 25 maj. Så blev rubrikerna i fotbolls-Europa.
Foto: MATTEO GRIBAUDI / BILDBYRÅN
Foto: MATTEO BAZZI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIELE MASCOLO / REUTERS BILDBYRÅN

28 juni planerar Zlatan Ibrahimovic att göra comeback från skadan.

Då ställs Milan mot Roma. 

Den 38-årige anfallaren har varit i Sverige sedan han skadade sig under ett träningspass med Milan förra veckan. Men under onsdagen väntas Zlatan vara tillbaka i Italien och kommer att undersökas i dag eller senast i morgon torsdag. Det rapporterar flera italienska medier. 

Calciomercato är desto mer optimistiska och menar att Ibrahimovic kan vara tillbaka redan den 28 juni, då ställs Milan mot Roma i en match där Europaplatserna står på spel. Samtidigt hävdar sajten att Milan kommer att ta det försiktigt för att inte riskera ett bakslag. 

Kontraktet går ut

Corriero dello sports uppgifter, som återrapporteras av Fotbollskanalen, hävdar å sin sida att 28 juni är alldeles för tidigt för en comeback och menar att, om läkningen går som den ska, så finns det två möjliga datum: 7 juli mot Juventus eller 12 juli mot Napoli. 

Värt att poängtera är att Zlatans kontrakt med Serie A-klubben går ut 30 juni, alltså två dagar efter Roma-matchen. Det är i nuläget oklart om han kommer att förlänga eller lämna. La Gazetta dello sport hävdar att ”Ibra” väntar på vad Milan kommer göra gällande tränarfrågan och därefter ta ett beslut. Skulle Zlatan lämna Italien talar mycket för en comeback i allsvenskan och Hammarby där han äger 25 procent av klubben. Så sent som i måndags publicerade Zlatan en video på sociala medier med budskapet: ”Vi ses på plan”. 

Serie A återupptas 20 juni

”Bajens” sportchef Jesper Jansson sade i en tidigare intervju med Expressen att ”chansen finns nog”.  

- Det tror jag. Men det är bara Zlatan själv som vet. Han har inte sagt något så och det är inte så att jag behöver fråga honom och berätta för honom att vi vill ha honom här. Men det har jag lärt mig, han säger inget förrän han är 100 procent säker. Självklart skulle vi vilja det, sade Jansson. 

Serie A kommer att återupptas 20 juni. Juventus toppar tabellen med 63 poäng, ett poäng före tvåan Lazio. Det återstår tolv omgångar av den nuvarande säsongen. 

Innan återresan till Milano gästade Zlatan en träning med Gatans lag på Tele2 arena. Se spelarnas reaktion.