Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kallar mig gammal och trött, men jag blir hetare”

Foto: LUCA ZENNARO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.
Foto: C More

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att vara glödhet i Milan. 

Mot Sampdoria blev han stor matchhjälte med två mål och en assist i 4–1-vinsten. 

38-åringen är därmed först genom tiderna att göra 50 mål för båda Milanoklubbarna, Inter och Milan. 

– De säger att jag är gammal och trött, men jag blir bara hetare, säger han till Milan TV och skattar. 

Den svenske superstjärnan målform håller i sig. Mot Sassoulo för en dryg vecka sedan gjorde Ibrahimovic två mål i segermatchen som slutade 2–1. 

När Milan gästade Sampdoria slog han till igen – redan efter fyra minuter spelade. 

”Vilket nummer han bjuder på”

Ante Rebić stod för ett fint nummer på kanten och slog ett inlägg mot straffområdet. Där stod Zlatan och kunde enkelt nicka in bollen med pannan. 

– Vilket nummer han bjuder på, Ante Rebić. Han (Zlatan) kan bara säga goddag i straffområdet, säger C Mores Jesper Hussfeldt.  

Det var Ibrahimovics snabbaste mål i Serie A någonsin.

Assisterade Çalhanoğlu 

Efter 30 minuter hade Zlatan ett utmärkt läge för att bli tvåmålsskytt, men skottet täcktes i sista sekund av Sampdoria-försvaret. 

I den andra halvleken fortsatte Ibrahimovic att dominera. Efter 54 minuter passade svensken snyggt fram till Hakan Çalhanoğlu som gjorde 2–0. 

Några minuter senare var det dags igen. Zlatan Ibrahimovic gjorde då sitt andra mål för kvällen. Den här gången var det Çalhanoğlu som assisterade svensken som kyligt placerade in bollen bakom Sampdorias målvakt. 

– När du gör mål är det alltid positivt, då hjälper jag laget. Förhoppningsvis kan jag fortsätta så här. Jag har styrkan till att fortsätta att göra poäng. De säger att jag är gammal och trött men jag blir bara hetare, säger han till Milan TV och skattar. 

Zlatan historisk

Efter ett vackert reduceringsmål av norrmannen Kristoffer Askildsen skulle Rafael Leão få matchens sista ord då han fasställde slutresultatet 1–4. 

Ibrahimovic har därmed gjort nio mål i Serie A under den här säsongen – vilket betyder att han har gjort 51 mål totalt i Milan. 38-åringen är därmed först genom tiderna att göra 50 mål för båda Milanoklubbarna, Inter och Milan.