Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Zlatan står för en sensationell miss”

Zlatan IbrahimovicFoto: ANTON IVANOV/SHUTTERSTOCK / ANTON IVANOV/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: SPADA / AP TT NYHETSBYRÅN

BRESCIA. Milan vann sin tredje raka ligamatch och Zlatan Ibrahimovic var med och lade upp för segermålet.

Däremot missade han också öppet mål, och får nöja sig med medelbetyg i italiensk press. 

”Han står för en sensationell miss”, skriver Corriere.

Efter många om och men vann Milan med 1-0 mot Brescia i fredagskvällens Serie A-match. Zlatan Ibrahimovic missade ett gyllene läge att ge Milan ledningen i den första halvleken när Theo Hernandez serverade honom en boll i straffområdet. 

Sedan stod Milanmålvakten Gianluigi Donnarumma för ett antal kvalificerade räddningar innan bortalaget till slut kunde inkassera sin fjärde raka trepoängare (tredje raka i ligan). 

Segermålet kom från den nyligen inbytte Ante Rebic efter en rörig situation i den 71:a minuten. Målet var kroatens tredje på de två senaste matcherna.

Zlatan Ibrahimovic får 6:or i betyg

Både La Gazzetta dello Sport och Corriere della Sera håller Gianluigi Donnarumma som Milans bäste spelare mot Brescia, han får 7,5 i betyg på en tiogradig skala av båda tidningarna. Zlatan Ibrahimovic får nöja sig med betyget 6 efter missen i första halvlek.

”Han står för en sensationell miss när han får öppet mål, men i övrigt har han en plan med alla bollberöringar. Det är han som slår in bollen som resulterar i segermålet”, skriver Corriere.

Gazzetta dello Sport är inne på samma spår. De skriver att han missar ”en straff i spelet”, det vill säga ett öppet mål och att det inte är likt svensken. Däremot beskriver de att han är i ständig rörelse och den som lägger upp för Rebics mål.

Ante Rebic, Ismael Bennacer och Samu Castillejo får alla högre betyg än Ibrahimovic av den rosa tidningen.

https://twitter.com/MilanEye/status/1220978396794105857