Foto: Antonio Calanni
 Foto: Antonio Calanni

Zlatan slog till med en Ungern-kopia

Publicerad
Uppdaterad
Milan utklassade Brescia hemma på San Siro och Zlatan Ibrahimovic stod för underhållningen. Först assisterade svensken till 1-0-målet.
Sedan gjorde han 3-0 - ett mål som överträffar det mesta.
- Det är fullständigt sagolikt, säger TV4 Sports kommentator Robert Perlskog.
Från stillastående läge i straffområdets utkant exploderade Zlatan och drog till bollen som likt en projektil borrade sig in i krysset bakom en chanslös Matteo Sereni.
– Det är så hårt att det knappt är sant, säger Perlskog.
Att Zlatan Ibrahimovic gör fantastiska mål är något vi har vant oss vid.

Målskytt och framspelare

Under säsongen har han visat att han är lika mycket framspelare som avslutare. Precis som mot Sampdoria förra helgen assisterade han en lagkamrat i matchens inledning.
Milan behövde bara tre minuter för att spräcka Brescias nolla hemma på San Siro. Zlatan väggspelade snyggt med Massimo Ambrosini och tog sig ner mot kortlinjen innan han spelade bollen snett bakåt till Kevin-Prince Boateng som trängde sig förbi sin mittback och placerade bollen i mål.

Femte assisten

Assisten var Zlatans femte i årets Serie A och målet det åttonde.
I matchens 28:e minut snappade Robinho upp en klent slagen hemåtpass och placerade enkelt in 2-0.
Milan ledde med 3-0 inför den andra halvleken, som slutade mållös. Zlatan Ibrahimovics mål blev därmed avgörande.
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag