Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatan med assist – brände straffspark

Foto: MATTEO BAZZI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: FABRIZIO CARABELLI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOC / FABRIZIO CARABELLI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERS

Här är Zlatan Ibrahimovic tillbaka på planen.

40-åringen hoppade in när Milan besegrade Roma med 3-1.

Zlatan fick en kvarts speltid och gjorde en assist och missade en straff efter att ha bytt av Olivier Giroud. 

Senast Zlatan Ibrahimovic spelade för AC Milan var den 19:e december. Sedan drabbades Zlatan av en överbelastning i ena knät och tvingades stå över segermatchen mot Empoli två dagar innan jul.

Men när Serie A återstartade på torsdagen var Ibrahimovic tillbaka i Milans trupp. Zlatan inledde stormatchen mot Roma på bänken, och därifrån fick han se sina lagkamrater ta en tvåmålsledning tidigt i matchen. Olivier Giroud gjorde 1-0 på straff innan Junior Messias ökade på till 2-0 efter att ha utnyttjat en bjudning av Romaförsvaret.

Assist av Zlatan när Milan vann

Gästernas Tammy Abraham reducerade kort innan paus, men närmare än så kom inte José Mourinhos lag. I stället kunde Milan döda spänningen i matchen med knappt tio minuter kvar att spela. 

Zlatan Ibrahimovic skarvade en en långboll vidare till Rafael Leao som kom fri med Rui Patricio och satte 3-1 i nättaket. 

Ibrahimovic fick dessutom chansen att bli målskytt när Milan fick en straff på tilläggstid. Zlatan stegade fram, sköt lågt i målvaktens högra hörn men Rui Patricio gick tidigt och kunde rädda.

Milan vann med 3-1 och hakar därmed på Inter i toppen av Serie A. Milan är en poäng bakom stadsrivalen, men har en match mer spelad. Inter vann sin match mot Bologna tidigare under torsdagen utan att ens behöva spela den

SportExpressens årskrönika 2021