Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Zlatan tillbaka: ”Han är ett lejon”

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka. 

Svensken finns med i den matchtrupp som har tagits ut mot Spal. 

– Han är ett lejon och drivs alltid av sin enorma motivation, säger Stefano Pioli till sky. 

Det är en vadskada som har hållit stjärnsvensken borta från spel i snart en månad. Det har också spekulerats om att Zlatan kan vara redo till onsdagens match mot Spal i Serie A.

Och det är positiva tongångar. 

För under tisdagen höll Milan-tränaren Stefano Pioli en presskonferens där han förklarade att ”Ibra” kommer att genomföra ett sista test senare i dag och kommer därefter ge ett besked om han är redo för comeback eller inte.

På onsdagen stod det klart att Ibrahimovic klarat testet då han var uttagen i truppen. 

”Får ta en diskussion” 

– I går genomförde han träningen på väldigt bra sätt. Om han gör en likadan träning i dag så kommer jag ta ut honom, säger Pioli och lägger till: 

– ”Ibra” är en mästare. Han känner sig bra och hans kropp svara bra. Han är ett lejon och drivs alltid av sin enorma motivation. Hans närvaro hjälper oss psykologisk. 

Sent under tisdagskvällen kom beskedet att anfallaren har klarat ett sista test och därmed finns han tillgänglig mot bottenlaget Spal. Mest troligt kommer han sitta på bänken för att sedan hoppa in. 

Milan har fått en kanonstart med två raka segrar mot Lecce respektive Roma och hänger alltjämt med i kampen om Europa League-platserna. 

– Det är fortfarande väldigt många poäng att spela om och om vi fortsätter som vi gör nu så har vi goda chanser att spela ute i Europa, säger Pioli. 

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med klubben går egentligen ut i dag tisdag men det mesta talar för att han blir kvar till och med augusti. Klubbdirektören sa häromdagen att de har kommit överens om att förlänga kontraktet. 

– Vi har en överenskommelse med de sex spelarna med utgående kontrakt att förlänga till augusti, sade Ricky Massara. 

Den italienska storklubben ligger just nu på en sjunde plats, tre poäng bakom Napoli på en sjätte plats och sex poäng bakom Roma som har 48 poäng. Det återstår tio matcher av den nuvarande säsongen.    

https://twitter.com/acmilan/status/1278231496722198528