Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatan Ibrahimovics plan döms ut – comebacken dröjer

Foto: IMAGO/WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: AA / STELLA PICTURES/ABACA PRESS ABACA PRESS

Zlatan Ibrahimovics framtid är oviss.

Målsättningen att han ska vara tillbaka på planen i februari döms ut som ”omöjlig” – och efter karriären väntas han gå skilda vägar med Milan, rapporterar Gazzetta dello Sport.

Det har gått över ett år sedan Zlatan Ibrahimovic gjorde sitt senaste mål i Milan-tröjan. 

Med avstamp i det riktar den italienska tidningen Gazzetta dello Sport blickarna framåt med frågan om när han kan vara tillbaka på en fotbollsplan igen – och vad som händer efter att karriären är slut. 

Svaret på den första frågan hänger fortfarande i luften.

Tidigare har den 14 februari nämnts som en målsättning för när Zlatan kan vara tillbaka. Milan möter då Tottenham i åttondelsfinalen av Champions League. 

Men att den svenske 41-åringen ska vara tillbaka till dess beskrivs som ”nästan omöjligt att föreställa sig”.

”Det är svårt att avgöra när det blir. Zlatan har ännu inte dykt upp med laget, han fortsätter på sin egen personliga väg utan att skymta ett slutdatum. Han jobbar outtröttligt och tillbringar många timmar på Milanello, men det är ännu inte dags att komma tillbaka till planen”, skriver tidningen.

”Går mot det sista tacket”

Om något väntas Zlatan kunna bidra först i Milans titeljakt under slutskedet av säsongen, där han kan få en roll som inhoppare med uppdrag att avgöra viktiga matcher, något han gjort många gånger förut.

Och sen då?

Efter spelarkarriären har det spekulerats i möjliga ledarroller inom Milan för Zlatan, men enligt Gazzetto dello Sport ser inget av det ut att bli verklighet.

”Mer troligt går vi mot det sista tacket”, skriver tidningen.

Samtidigt öppnar man upp för att de kan fortsätta samarbeta med Zlatan i någon sorts ambassadörsroll för Milan i en lång tid framöver.