Zlatan Ibrahimovic uppges få välja sin roll i Milan

Se videon när Zlatan krossar bussrutan – framför fansen
Zlatan Ibrahimovic.
Foto: FABRIZIO CARABELLI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOC / FABRIZIO CARABELLI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERS

Zlatan Ibrahimovic kan snart ha gjort sitt som spelare.

Milan ser ändå en framtid för honom i klubben, rapporterar La Repubblica.

”Att förlora hans karisma ses som ett oförlåtligt misstag”, skriver den italienska tidningen.

På söndag kväll spelar Milan för att vinna ligatiteln i Serie A och det är högst oklart om Zlatan Ibrahimovic kommer finnas med på planen i mötet med Sassuolo.

Zlatan rapporteras bara ha tränat med Milan en gång i veckan den senaste tiden på grund av svullnaden i sitt eget knä. I stället har han kört mycket individuell träning.

Milan gör upp med Inter, som står på två poäng färre än rivalen, om Scudetton.

Men en fråga som hänger över avgörandet är vad som händer med svensken efteråt, då han har ett utgående kontrakt och ännu inte lämnat besked om sin framtid som fotbollsspelare. 

Tidigare har Zlatan talat om sina svåra känslor inför beslutet om framtiden.

– Jag vill inte ångra mig när jag slutar. Jag vill maximera medan jag kan. Man har den här rädslan om vad som kommer hända efteråt. Det kommer komma massa erbjudanden hit och dit, Det adrenalinet jag får på planen kommer jag inte att få igen, inte en chans. Det är där paniken kommer in, sa han på en pressträff med landslaget i mars.

Uppgifter: Får välja sin roll i Milan

Enligt Gazzetta dello Sport kommer 40-åringen, som varit skadedrabbad under våren och fått begränsat med speltid, att fatta beslutet nästa vecka.

Oavsett vad utgången blir kommer Milan göra allt för att behålla Zlatan inom klubben i den roll som han själv föredrar, rapporterar La Repubblica. 

Klubben håller det, enligt uppgifterna, öppet för honom att antingen fortsätta som spelare, klubbledare eller i en ledarposition nära laget. Alltså ligger allt i Zlatans egna händer.

Att förlora hans karisma i omklädningsrummet och hans image utanför det ses som ett oförlåtligt misstag”, skriver tidningen enligt Fotbollskanalen.

Ibrahimovic fanns inte med i förbundskapten Janne Anderssons Nations League-trupp som presenterades i veckan. Stjärnan har lämnat återbud efter den långa skadefrånvaron.

TV: Expressens Therese Strömberg om Zlatans framtid

"Svårt att se att han fortsätter"