Ibrahimovic opererad – blir borta längre tid

Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA

Zlatan Ibrahimovics karriär är i fara. 

Enligt Milan blir stjärnan borta i sju-åtta månader efter en knäoperation. 

”Operationen blev lyckad”, skriver klubben på sin hemsida. 

– Det är turligt för Zlatan att det inte är det högra knäet som han tvingats operera igen, säger ortopeden Jon Karlsson vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. 

AC Milan vann under söndagen Serie A-titeln. Zlatan Ibrahimovic byttes in i andra halvlek när Scuedetton säkrades efter seger mot Sassuolo med 3-0. 

Under tisdagen kom det kom det uppgifter om att Ibrahimovic fortsätter sin karriär. Enligt Calciomercato-journalisten Daniele Longo hade svensken bestämt sig för att spela ytterligare en säsong, om läkarundersökningen skulle visa att han inte behöver genomgå en operation. 

Men under onsdagen kom Milan med beskedet som kan innebära slutet för anfallarens karriär. Klubben bekräftar att Ibrahimovic har opererat främre korsbandet i sitt vänstra knä, och kommer därmed bli borta från spel i sju-åtta månader.

Men trots det stora bakslaget tänker Ibrahimovic fortsätta sin karriär enligt Daniele Longo som följer Milan på nära håll. 

Zlatan Ibrahimovic opererad – blir borta sju-åtta månader

Operationen genomfördes i Lyon av stjärnortopeden Betrand Sonnery–Cottet och blev lyckad, skriver klubben på sin hemsida. 

40-åringen har haft en skadefylld karriär och har missat stora delar av den gångna säsongen, men stjärnan var efter söndagens titel förtegen om sin framtid. 

– Jag kommer att fortsätta spela om jag känner mig bra fysiskt. Mitt beslut kommer att fattas snart. Jag har haft mycket fysiska problem och kommer bestämma mig snart, sa Zlatan under söndagskvällen. 

Zlatan Ibrahimovics nuvarande kontrakt kontrakt med Milan går ut i juni, och enligt Sky-journalisten Fabrizio Romano kommer nu anfallaren ta beslutet om han ska fortsätta karriären eller inte. 

Svenske ortopeden: ”Turligt för Zlatan”

Jon Karlsson, ortoped på Sahlgrenska i Göteborg och under lång tid knuten till IFK Göteborg, känner väl till den franske läkaren som opererade Zlatan Ibrahimovic.

– Betrand Sonnery–Cottet är en välrenommerad kirurg och har gjort den här typen av operation många gånger tidigare. Det är i sig ingen komplicerad sak, och operationen bör ha tagit runt en timme eller lite drygt det, säger Jon Karlsson.

– En sak som är turlig för Zlatan är att han nu opererade sitt vänstra knä, och inte det högra som han ju opererade 2017. Zlatan gjorde en fantastisk rehabilitering då.

Är förenat med större svårigheter att operera en 40-årig fotbollsspelare jämfört med en 20-årig?
– I den här typen av fall spelar åldern ingen roll. Zlatan är ju biologiskt ung och vältränad. Då tittar man inte bara på födelseåret. Jag är övertygad om att Zlatan kan komma tillbaka efter sin bortavaro. Att han blir borta i runt åtta månader är ingen orimlighet när det gäller en korsbandsoperation.

Magnus Forsblad, ortopedspecialist med inriktning på artroskopisk kirurgi och idrottsskador, och håller med om att åldern i Zlatan Ibrahimovics fall inte spelar någon roll.

– Det är en standardoperation Zlatan har gått igenom. Han har de fysiska förutsättningarna att kunna komma tillbaka efter det här om han själv vill. 

Tidigare: Här slår Zlatan sönder bussrutan

Ur arkivet: Se Zlatans snyggaste mål från PSG