Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatan Ibrahimovic närmar sig comeback – ökar träningsdosen

Zlatan Ibrahimovic.
Foto: NICOLO CAMPO / SIPA/IBL
Foto: STELLA PICTURES/SPLASH NEWS/LCD
Foto: MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK / MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Comebacken kan vara nära för Zlatan Ibrahimovic – eller?

Nu kommer i alla fall uppgifter om Milans plan för att få honom spelklar redan till helgen.

Han har varit borta från matchspel sedan slutet av förra säsongen. För efter den vunna ligatiteln med Milan har Zlatan Ibrahimovic fått ägna sig åt rehabilitering av den skada han ådrog sig förr säsongen.

Därefter har det spekulerats i när han kan vara aktuell för en återkomst till fotbollsplanen på allvar.

I slutet på förra veckan meddelade Milan att Ibrahimovic inte kommer att registreras till dubbelmötet i Champions League mot Tottenham som inleds om en vecka. Men därefter kom nya uppgifter gällande att Ibrahimovic snart kan vara en del av Milans matchtrupp igen.

Målet är nämligen att han kommer att finnas med i laget till fredagens ligamatch mot Torino. Det styrker även nya uppgifter som bland annat Sky Sports ska ha kommit med enligt flera italienska medier under tisdagen.

Ibrahimovic ska ha tränat ett helt träningspass ihop med resten av laget vilket anses vara ett tecken på att han ska ha ”lagt skadan bakom sig” och snart kan vara tillbaka i fullgott slag. Då kan också matchen mot Torino vara det första riktiga, realistiska, målet för en comeback.

Enligt den italienske journalisten Nicolò Schira är Ibrahimovic redo för att ta plats på Milanbänken på fredag. Dessutom skulle svensken också kunna hoppa in för spel i 10-15 minuter.

https://twitter.com/NicoSchira/status/1622995205023571969?s=20&t=eaQtJ_BlApXDjiIluv-WVg

Janne Andersson om lunchen med Zlatan Ibrahimovic