Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatan Ibrahimovic inför comebacken: ”Fortfarande gud”

Foto: Skärmdump / Sport Mediaset

Frågetecken har höjts inför Zlatan Ibrahimovic comeback. 

Nu svarar 41-åringen. 

– Ska jag spela så ska det ge resultat, annars skulle jag lika gärna kunna stanna hemma med mina barn, säger Ibrahimovic i en intervju med italienska Sport Mediaset. 

En knäskada har hållit Zlatan Ibrahimovic borta hela säsongen och det har kommit spridda uppgifter om hans comeback. 

Först var det slutet av januari som gällde. 

Sedan meddelade Milan att Ibrahimovic inte kommer att registreras till dubbelmötet i Champions League mot Tottenham nästa vecka. 

Men de senaste uppgifterna, från Nicolo Schira, gör gällande att Ibrahimovic kan komma till spel i helgens möte med Torino. 

Nu har svensken själv uttalat sig om formen. 

– Jag mår bra! Jag har återvänt till gruppen och känner mig fri, fri på och utanför planen. Det betyder att jag mår bra. Under den här perioden har jag gjort allt för att hjälpa tränaren, personalen och klubben utifrån. Jag har haft tålamod, återhämtningen går enligt plan, säger Zlatan till Sport Mediaset. 

”Jag är fortfarande gud” 

Han säger att han inte har några tankar på att avsluta karriären. 

– Vid 41 har jag fortfarande mycket kvar att ge, för kvaliteten försvinner inte, fysiken förändras förvisso, den fysiska förberedelsen är annorlunda, men kvaliteten försvinner inte, säger han och fortsätter på Zlatan-manér. 

– Jag är fortfarande gud, jag är nummer ett. 

Samtidigt har den regerande ligamästaren Milan haft problem. Laget är långt efter ledande Napoli. 

Zlatan är van vid kritiken som laget fått utså. 

– Det är normalt. De har kritiserat det jag har gjort 25 år eftersom jag är nummer ett. Jag vill inte göra comeback för välgörenhet. Ska jag spela så ska det ge resultat, annars skulle jag stanna hemma med mina barn.