Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensken hyllas stort: ”Kungen är tillbaka”

Foto: FABRIZIO CARABELLI/SOPA IMAGES/SHUTTERST / FABRIZIO CARABELLI/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTE
Foto: FABRIZIO CARABELLI/SOPA IMAGES/SHUTTERST / FABRIZIO CARABELLI/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTE

Efter ett långt skadeuppehåll är han tillbaka.

Zlatan Ibrahimovic hoppade in mot Lazio och blev målskytt direkt.

Insatsen hyllas i italienska medier och efter succécomebacken visade 39-åringen upp sitt nyopererade knä, i ett inlägg på Instagram. 

Zlatan Ibrahimovic upphör aldrig att förvåna. Den 39-årige målmaskinen har ägnat sommaren åt att bygga upp sitt skadade knä som operaredes i mitten av juni. 

Mot Lazio gjorde han comeback.

Anfallsstjärnan inledde på bänken, men efter en timmes spel hoppade han in och stängde matchen efter sju minuter på planen. 2-0 på San Siro.

– Ibrahimovic blir aldrig gammal och han har en stor passion, med elden han har inuti sig. Han tävlar för att vinna, han tränar alltid max och han gör det med nöje. När han gör det känner man inte att åren går, säger Stefano Pioli, Milans tränare, till DAZN.

Efter matchen postade 39-åringen ett inlägg på Instagram med två bilder. Den första på ett nyopererat knä den 19 juni, den andra när han firar målet mot Lazio knappt tre månader efter ingreppet.

https://www.instagram.com/p/CTu7cn_s7QH/

Första målet på 175 dagar skriver Gazetta dello Sport och hyllar Ibrahimovic efter första framträdandet i Milan sedan i början av maj – han får betyget sju av tio och konstaterar att: ”Kungen är tillbaka”. Tidningen tycker att svensken såg vass ut och skriver att såväl motståndarna i Serie A som onsdagens Champions League-motståndare Liverpool är varnade.

Satsa på Zlatan-Giroud

Svenskens inhopp gav även ett svar på hur Pioli ska formera anfallet framöver. ”Gazettan” noterar att Ibrahimovic i matchens slutskede tog rollen som spelfördelare i en släpande anfallsposition och framför honom vill tidningen se fransmannen Olivier Giroud, 34.

På onsdag kväll springer Milan in på Anfield i Liverpool. Återstår att se om Pioli tar till sig av tidningens råd och startar det 73-åriga anfallsparet.