Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan helt osynlig när Milan kryssade

Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA
Foto: GIUSEPPE MAFFIA VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/UK SPORTS PICS LTD WWW.IMAGO-IMAGES.D
Foto: ALESSANDRO GAROFALO/ACTION PLUS/SHUTTERSTO / ALESSANDRO GAROFALO/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTT

Zlatan Ibrahimovic lämnade planen mållös redan efter 60 minuter mot Napoli. 

Svensken var osynlig – men från bänken fick han jubla när lagkamraten Franck Kessié kvitterade till 2–2, som också blev slutresultatet. 

Zlatan fanns åter i startelvan när hans Milan gästade Napoli. Men det var inte bortalaget som startade matchen bäst. 

Napoli radade upp chanser inledningsvis. Dries Mertens stod för en soloprestation men skottet räddades av Milans målvakt Gianluigi Donnarumma. 

Några minuter senare fick Donnarumma ingripa på nytt. José Callejón var helt ren i straffområdet, men avslutet var alldeles för svagt. 

Napolis ledningsmål låg i luften – men Milan ville annorlunda. Efter 20 minuter stod Theo Hernandez ensam vid den bortre stolpen och kunde raka in ledningsmålet. 

Hemmalaget fortsatte dock att föra matchen, vilket skulle ge resultat. Efter 34 minuter kunde Giovanni Di Lorenzo slå in en retur och kvitteringen var ett faktum. 

Ibrahimovic utbytt

1-1 var också ställningen i halvtid. 

Milan förde spelet i inledningen av den andra halvleken, men i stället för att ta ledningen hamnade Zlatans lag i underläge. 

Efter 60 minuter dök Dries Mertens upp i straffområdet och trädde in ledningsmålet mellan benen på Milans målvakt. Då fick också Zlatan Ibrahimovic nog och byttes ut till förmån för Rafael Leão. 

Svensken var helt osynlig under matchens gång och skapade inte några direkta farligheter. 

Men Ibrahimovic ångrade sig nog rejält att han inte befann sig på planen drygt tio minuter efter bytet. Då fick nämligen Milan straff, och svensken hade nog gärna upprepat straffmålet han gjorde mot Juventus under den förra omgången. 

Men i stället fick Franck Kessié förtroendet från elva meter och gjorde inget misstag. 2–2 var ett faktum och det resultatet stod sig matchen ut.