Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan har fått fotarbetet från taekwondon

Han var en talang i taekwondo.
Zlatan Ibrahimovic tränade på Enighet i Malmö - och hade kunnat bli "hur bra som helst".
Klubbens ordförande Leif Almö minns honom.
Över en lunch för några år sen förklarade Zlatan också för Almö vad sporten betytt för honom.
- Han säger att han har fått sitt fotarbete från taekwondon, säger Almö till FotbollsExpressen.se.
Zlatan Ibrahimovic, 29, fick i dag ta emot ett svart hedersbälte i taekwondo.
Milan-stjärnan var lycklig som ett barn när Mauro Sarmiento, som tog OS-silver för Italien i sporten 2008, knöt fast bältet runt hans midja.
- Jag tror att det där har varit på gång ett tag, säger Leif Almö till FotbollsExpressen.se
Almö är ordförande för Enighet Sportcenter i Malmö – där Zlatan under flera år tränade taekwondo i sin ungdom.
- Han får ett honorärt svart bälte för att han har gjort mycket för sporten och skapat god pr kring den, förklarar Almö.

Åt lunch med Zlatan

Leif Almö minns att Zlatan var en talang i taekwondo, men ingen som stack ut speciellt.
På fotbollsplanen har han kunnat se hur landslagskaptenen haft nytta av sporten – bland annat vid det klassiska klackmålet mot Italien i EM 2004.
- Jag åt en lunch med Zlatan för några år sen. Det var ett mycket positivt möte vi hade, vi satt och åt lunch i två och en halv timme, säger Almö.
- Han tyckte det var mycket rolig träning som han var väldigt nöjd med. Han säger att han har fått sitt fotarbete från taekwondon. Det sa han i en intervju med Gazzetta dello Sport och han betonade det när vi pratade också.
- Taekwondo bygger mycket på fotterna, medan karaten bygger mer på händerna. Han var mycket nöjd med den typen av träning.
Vet du om han har fortsatt att träna taekwondo?
- Jag ställde samma fråga till honom när vi träffades. Då sa han att han inte hinner det numera, nu lägger han all tid på fotbollen. Men han sa att han fortfarande tyckte det var en mycket rolig tid.
Hur bra hade Zlatan kunnat bli i taekwondo?
- I fotbollen har han haft en hård fokusering på att bli bäst i världen. Hade han haft samma fokusering på taekwondo som han har haft på fotbollen, och kunnat satsa på samma sätt, så är det klart att han hade kunnat bli hur bra som helst.