Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Zlatan gör fortfarande helt fantastiska saker”

Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Zlatan Ibrahimovics intåg i Milan har inneburit att klubben återigen kan sikta mot toppen.

För The Athletic beskriver ytterbacken Theo Hernandez hur svensken tar hand om truppens unga spelare.

– Han stöttar och hjälper oss, säger han.

Milan hade stora problem under fjolårssäsongen i Serie A. Detta var fram till att Zlatan Ibrahimovic anslöt i januari och gjorde tio mål och fem assist i ligan och tog dem från en elfte- till en sjätteplats.

Flera spelare i laget berättade under våren om den stora inverkan svensken hade på laget och att han har höjt kvaliteten i allt de gör. 

Den här säsongen är Milan ett lag som förväntas slåss om Champions League-platser igen, och Zlatan inledde med att leda Milan till en 2-0-seger i Serie A-premiären. I ett långt reportage som The Athletic har gjort berättar ytterbacken Theo Hernandez om vad anfallaren betyder för lagets unga spelare.

– Många av oss är ganska unga och han vet hur han ska guida och uppmuntra oss. Han stöttar och hjälper oss, och både på träning och match gör han fortfarande saker som är helt fantastiska, säger 22-åringen.

”Kommer alltid att vara så”

Även Paolo Maldini stämmer in i hyllningskören. 

– Vi fick precis vad vi förväntade oss. Hans närvaro har höjt nivån på Milanello, säger han och fortsätter: 

– I fotbollen finns det saker som utvecklas med tiden, men andra saker kommer alltid vara på samma sätt. Att det behövs konkurrens på träning är en av dem, det är det enda sättet att höja standarden på prestationerna i matcherna. Det kommer alltid att vara så.