Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Zlatan exploderade – han kommer lämna”

Foto: AC MILAN/REUTERS BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic kommer att lämna Milan om inget oförutsett händer.

Det är Vito Angelè säker på.

Den italienske reportern kunde för ett par veckor sen avslöja jättebråket med klubbens vd.

– Zlatan exploderade och skrek ”Det här är inte mitt Milan”. Det är uppenbart att han är väldigt missnöjd med ledningen, säger han.

Zlatan Ibrahimovic återvände till Milan i vintras och skrev på ett kontrakt som sträckte sig över säsongen. Det har tidigare snackats om en eventuell förlängning över nästa säsong, men med tiden har det blivit allt tydligare att relationen med klubben, som Zlatan så ofta refererat till som sin, är minst sagt ansträngd.

Allt kulminerade för ett par veckor sen.

Då avslöjade sajten Sempre Milan att Zlatan Ibrahimovic hade rykt ihop, och det rejält, med klubbens vd Ivan Gazidis i samband med den första träningen efter återsamlingen. Vd:n var enligt uppgifter på plats för att diskutera lönesänkningar med spelarna.

SportExpressen har pratat med reportern Vito Angelè, som var den som var först med att rapportera om jättebråket.

– Ibras relation med Gazidis har alltid varit komplicerad, säger han och fortsätter:

– Gazidis ville inte ha Zlatan i vintras, han återvände tack vare Zvonimir Boban och Paolo Maldini. Ibrahimovic exploderade eftersom han anser att Gazidis inte är tillräckligt nära laget, att han bara kommer till träningsanläggningen för att be spelarna att sänka sina löner.

”Det gjorde Zlatan väldigt arg”

Enligt Vito Angelè började relationen med Gazidis bli komplicerad efter att klubben sparkat Boban och Ibrahimovic rest hem till Sverige under coronautbrottet.

– När han åkte till Sverige förväntade han sig att Milan och Gazidis skulle ringa upp honom, vilket de inte gjorde. Det gjorde Ibrahimovic väldigt arg. Så när Zlatan fick tillfälle att konfrontera Gazidis på den första träningen efter uppehållet tog han tillfället i akt.

– Milan försökte tysta ner det, men det var ett allvarligt bråk. Ibrahimovic var aggressiv mot Gazidis och sa saker som ”Det här är inte mitt Milan” och ”Det finns inte längre någon passion, ingen tydlig plan”.

Så, vad tror du att det här får för konsekvenser?

– Det kommer inte vara aktuellt med exempelvis böter. Konsekvensen kommer bli att Ibrahimovic lämnar Milan. Om inget oförutsett händer.

”Ibrahimovic förväntade sig ett samtal”

Det är inte troligt att Zlatan fortsätter om den nye tränaren Ralf Rangnick (inte presenterad ännu) vill ha honom?

– Just nu är det inte möjligt. Ibrahimovic förväntade sig ett samtal från Rangnick, men det har inte kommit något samtal än så länge, säger Vito Angelè och avslutar:

– Ibrahimovic är väldigt besviken på klubbens ledning. Han skrev på för att vinna och han hade en muntlig överenskommelse med Boban om att förlänga kontraktet i ytterligare ett år.

Så sent som i onsdags skrev Milanobaserade La Gazzetta dello Sport att Zlatan Ibrahimovic är så pass kurant i sin vad att han kommer att finnas med på bänken när Milan tar emot Roma på söndagskvällen.

Så blir det inte.

Under lördagens presskonferens var de rödsvartas tränare, Stefano Pioli, tydlig.

– Han tränade sitt första hela pass med laget i går. Han har jobbat väldigt hårt och jag är mycket nöjd över att han är tillbaka, men han är inte redo för spel. Han kommer inte vara med. Däremot hoppas jag kunna ha med honom till nästa match (mot Spal), säger han.