Zlatan Ibrahimovic har på egen hand spelat in nio poäng till Milan på en dryg vecka. Foto: AP
Zlatan Ibrahimovic har på egen hand spelat in nio poäng till Milan på en dryg vecka. Foto: AP

Zlatan avgjorde - för sjätte gången

Publicerad
Uppdaterad
MILANO. 16 av 29 poäng.
Så mycket har Zlatan Ibrahimovics mål betytt för Milans serieledning.
Och trots att hans kropp är extremt trött av hårt matchande är han redo att fortsätta vara den avgörande spelaren för sitt lag.
- Om jag ställs på planen så spelar jag - även om jag bara skulle ha ett ben, säger Zlatan Ibrahimovic.
Förra veckan gjorde han 2-1-målet som avgjorde matchen mot Palermo.
I söndags gjorde han enda målet mot Inter.
Och i går kväll gjorde han matchens enda mål mot Fiorentina.

Hyllar lagkamraterna

På bara drygt en vecka har Zlatan Ibrahimovic på egen hand spelat in nio poäng åt Milan och har tagit laget till, och därefter befäst deras serieledning.
Men att Milan skulle vara helt och hållet beroende av honom vill han inte hålla med om.
- Det stämmer inte. Vi är ett lag och vi är beroende av alla spelare. Jag kan inte göra mitt jobb om jag inte har mina lagkamrater, det är de som hjälper mig och jag försöker hjälpa dem. Utan dem är inget möjligt, säger Zlatan.
Och han menar att resultaten som just nu trillar in beror på att laget äntligen har börjat hitta rätt.
- Vi hade lite problem i början men, som jag sagt förut, det är normalt när det kommer tre-fyra nya spelare som ska hitta rätt i laget. Ju längre tiden går, ju fler matcher som passerar, desto bättre är det för laget och för mig, säger Zlatan.

"Känner mig väldigt trött"

Zlatan fick vila i vänskapslandskampen mot Tyskland i veckan och säger att det var nyttig ledighet för honom - men att han fortfarande känner sig trött och sliten.
- De sista 10-15 minuterna lider jag en del eftersom jag känner mig väldigt trött.
- Det är möjligt att jag kan ha spelat för mycket och att jag är i behov av lite vila. Men med skadorna på Inzaghi och Pato så är inte situationen sådan.
Och han tänker inte be om vila själv.
- Om jag ställs på planen så spelar jag - även om jag bara skulle ha ett ben.
I slutet av matchen i går drog han på sig en varning, vilket innebär att han vid nästa gula kort blir avstängd en match.

"Behöver ta det lugnt"

- Men när jag går in på planen så kan jag inte tänka jag på att jag kan bli avstängd om jag får ett gult kort. Om det händer så finns det andra spelare som kan gå in och göra samma jobb som jag, säger Zlatan.
Efter att ha blivit påmind om skadeläget tillägger han dock:
- Okej, då behöver jag vara lite försiktig nu då.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag