Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan anklagas efter besök på restaurang

Foto: JENNIFER LORENZINI / REUTERS BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic möts av massiv kritik i Italien efter att ha synts ute på restaurang i hemstaden Milano – som är en ”röd zon” i coronalockdown.

Landets stora medier rapporterar och nu pågår en debatt om hur kändiseliten får göra som de vill.

– Det blir ju svårt för honom. Han har varit frontfigur i regionen Lombardiet, och varit med i en reklamkampanj där han uppmanat folk att bära munskydd och respektera pandemin, så det rimmar väldigt illa med det här, säger Italienkorrespondenten och Expressenmedarbetaren Jennifer Wegerup i SVT:s Morgonstudion.

Italienska Fanpage.it avslöjar hur Zlatan Ibrahimovic setts på restaurang i Milano under söndagseftermiddagen. Italien har fortsatt hårda restrektioner och det är förbjudet att äta ute i landet.

Bilder visar hur den svenska anfallsstjärnan sitter tillsammans med tre andra personer vid ett bord på restaurangen.

Enligt restaurangägaren Tano Simonato var Zlatan där för ett möte. 

– Vi var där ett par timmar och sedan åkte de hem. De åt ingen lunch. Vi drack bara ett glas vin, säger han enligt den italienska sajten Fanpage.it. 

Under ett samtal med Fanpage ska han också sagt ”vilken jävla pandemi?” om coronasituationen i världen. 

I Italien dör 300-500 per dygn med covid-19. Milano räknas som en ”röd zon” – med restriktioner där restauranger inte får servera mat på plats, och där befolkningen bara får vistas ute för att göra det allra nödvändigaste.

Den som bryter mot restriktionerna riskerar böter.

”Väldigt allvarligt”

Tidningen La Gazzetta dello Sport skriver hur svensken besökte restaurangen för ett affärsmöte. Men restaurangbesöket skapar massiv uppmärksamhet i landet, långt utanför sportsidorna. Fokus har hamnat på hur makten och kändiseliten ”gör som de vill”, enligt Italienkorrespondenten Jennifer Wegerup.

– Det blev stor uppståndelse i Italien. Restaurangägaren anklagas för att ha öppnat upp för sina vänner, och de hävdar att de inte åt. Men det spelar egentligen ingen roll. De sitter där och dricker vin och ses i lockdown-läge och det är väldigt allvarligt, inte minst med tanke på det smittoläge som fortfarande råder i Italien, säger Italienkorrespondenten Jennifer Wegerup i SVT:s Morgonstudion. 

Zlatan Ibrahimovic var smittad av covid-19 i höstas och satt under flera veckor i hemkarantän. I en intervju med Svenska dagbladet har den svenska anfallsstjärnan sagt att ”vi måste respektera systemet och ha tålamod. De måste hitta en lösning som är bra för hela samhället.”

Dagen innan restaurangbesöket spelade Zlatan Ibrahimovic och hans Milan mot Parma i Serie A. Svensken blev utvisad efter en diskussion med domaren.