Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vill dumpa elva spelare – plus Christian Eriksen

Antonio Conte.Foto: DANIELE MASCOLO / REUTERS BILDBYRÅN
Christian Eriksen.Foto: REMOTEPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK / REMOTEPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ALESSIO MARINI/IPA/SHUTTERSTOCK / ALESSIO MARINI/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Milan Skriniar.Foto: DANIEL DAL ZENNARO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Antonio Conte vill storstäda.

Elva spelare i Inter rapporteras vara ute för försäljning.

Till rätt pris kan även danske stjärnan Christian Eriksen vara det, uppger Sport Mediaset.

I januari lämnade Christian Eriksen Premier League och Tottenham för spel i Serie A med Inter. Innan det hade han öppet gått ut i dansk media och sagt att han ville lämna Spurs.

– Jag var väldigt ärlig, jag kände att jag behövde vara ärlig. Jag ville inte gömma mig som många andra spelare gör. Alla är olika, jag var ärlig, jag ville säga det högt, sa han tidigare i år till BBC.

Men nu, bara sex månader sedan ankomsten i Italien, kan 28-åringen vara på väg bort.

Enligt Sport Mediaset ska Inter vara villig att sälja Eriksen om någon klubb erbjuder drygt 620 miljoner kronor för mittfältaren.

Elva spelare ute för försäljning

Tränaren Antonio Conte rapporteras vilja göra stora förändringar i truppen och hela elva spelare ska vara ute för försäljning, uppger Gazzetta dello Sport. 

Spelarna det handlar om är:

Matias Vecino, Kwadwo Asamoah, Roberto Gagliardini, Andrea Ranocchia, Danilo D’Ambrosio, Cristiano Biraghi, Tommaso Berni, Diego Godin och Sebastiano Esposito

Utöver de verkar alltså Christian Eriksen också vara aktuell för att lämna.

Den danske landslagsspelaren skrev i januari på ett kontrakt som sträcker sig till fram till sommaren 2024. Prislappen har i flera medier rapporterats landat på drygt 210 miljoner kronor. Trots långtidskontraktet har det spekulerats i om Conte överhuvudtaget var intresserade av att värva Eriksen som fått knappt med speltid.