Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännens erbjudande som ska locka Zlatan

Foto: IBL/IMAGO
Foto: LAURENT VU / MPP / BUREAU233 / STELLA PICTURES BUREAU233

Gennaro Gattuso och Zlatan Ibrahimovic är kära vänner.

Nu kan Gattuso vara på väg att erbjuda svensken en ny chans i Europa. 

Los Angeles Galaxy har svajat rejält under säsongen – men ingen kan klaga på Zlatan Ibrahimovics påverkan på klubben. Sedan 37-åringen dök upp i Nordamerika har han gjort tjugo mål på 24 matcher, vilket lett till intresse även från europeiskt håll.

Nu skriver italienska Corriere della Sera att Zlatan eventuellt kan vänta sig ett samtal från sin gamle lagkamrat Gennaro Gattuso. De spelade ihop i Milan, som numera tränas av just Gattuso.

 

Milan jagar Zlatan

Corriere della Sera skriver att Milan har ett behov av anfallare och att Zlatan kan bli en optimal korttidslösning för alla parter. Klubben kommer att erbjuda ett kontrakt som sträcker sig från januari till juni. Tanken är att Zlatan ska hjälpa till att ordna en Champions League-plats åt Milan och därefter tacka för sig.  

Gattuso sitter också på ett trumfkort, menar Corrielle della Sera: Helena Seger och hennes förkärlek för Milano.

"Ibra har aldrig hymlat med att det var mot hans vilja som han lämnade Milan och hans familj har alltid betraktat Milano som staden där de känner sig som mest hemma, utanför Sverige", skriver tidningen. 

Gattuso själv ville dock varken bekräfta eller dementera tidningens uppgifter.

– Det är hans födelsedag i dag, så jag vill gratta honom, men jag pratar bara om mina spelare. Fråga ledningen, jag vill bara gratta honom och önska honom allt gott, säger Gattuso. 

”Han vill att de ska hålla käften”

SportExpressen skrev i september om möjligheterna för en januariflytt för Zlatans del.

– Han hör folk som säger: ”Du kan göra mål i MLS men inte i en bra liga”. Han vill att de ska hålla käften, så jag tror definitivt att han är intresserad, sa LA Times reporter Kevin Baxter då. 

Monica Colombo, reporter på Corriere della Sera, föreslog då Napoli som tänkbar Serie A-destination för Ibrahimovic. 

– Där skulle han bli den stora stjärnan, jämfört med i många andra klubbar, sa Colombo.