Utspelet: ”Idioter som betalar löner till dem”

Se vilda glädje – Engelska fansen firar EM-guldet i fontän
Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: NAFOTO / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Napolis president Aurelio Di Laurentiis stod för ett uppseendeväckande utspel under tisdagen.

Under en livesändning förkunnade han att han inte längre kommer värva afrikanska spelare – om de inte går med på att avstå från att spela afrikanska mästerskapen.

 – Vi är idioter som betalar löner till dem bara för att de ska åka jorden runt för att spela för andra, säger Di Laurentiis enligt Football-Italia.

I Napolis trupp hittar vi Victor Osimhen, från Nigeria, och Andre Zambo Anguissa, från Senegal. Nyligen såldes även senegalesen Kalidou Koulibaly till Chelsea.

Förutom Osimhen och Anguissa kan det nu dröja tills det att Napoli värvar afrikanska spelare igen, i alla fall om man ska tro klubbens president Aurelio Di Laurentiis.

”Vi är idioter som betalar löner till dem”

Under en livesändning på tisdagen meddelade nämligen president Di Laurentiis att han och klubben inte längre kommer att värva spelare från Afrika – så länge det inte går med på att avstå spel i de afrikanska mästerskapen som spelas under pågående säsong.

 – Jag sa det till dem, prata inte med mig om afrikaner längre. Jag älskar dem, men antingen skriver de på ett avtal som säger att de inte kommer delta i de afrikanska mästerskapen, annars är de inte tillgängliga mellan afrikanska mästerskapen och VM-kvalet, säger Di Laurentiis enligt Football-Italia.

 – Vi är idioter som betalar löner till dem bara för att de ska åka jorden runt för att spela för andra, avslutar han.

Englands lagkapten: ”Turneringen har inte bara förändrat fotbollen - även samhället”